Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Young Adam (2004)
 
 
  Genre: Erotisk drama
Instruktør: David Mackenzie
Medvirkende: Ewan McGregor, Tilda Swinton, Peter Mullan m.fl.
Varighed: 94 minutter
  Originalsprog: Skotsk
Distributør: Scanbox Entertainment
Udgivet: 2005
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
Joe (Ewan McGregor) har hyre på en pram, der sejler mellem Glasgow og Edinburgh. En skønne dag fisker han og "kaptajnen" liget af en ung kvinde op fra kanalen, og spekulationerne tager fat. Selvmord, uheld eller mord?

Joe har kendt den unge kvinde, men holder sin viden for sig selv. I stedet indleder han et forhold til sin arbejdsgivers kone Ella, som virkelig blomstrer op. Det er jo altid dejligt at blive begæret af en ung, fyrig fremmed.

Young Adam rykker ikke en meter. Historien er som sådan god, eller kunne have været, men ... den står helt stille. Karaktererne kunne have været mere markante og intensive. Det er trods alt et erotisk drama, så jeg forventer mere lidenskab og passion. Og det er der ikke. Derimod virker personerne passive og irrationelle i deres handlinger og slet ikke troværdige.

Det er synd. Der kunne sagtens have været mere saft og kraft, og de sølle to klaptræer skyldes dels musikken og optagelserne, der er virkelig smukke, dels den dejlige skotske dialekt.

Hvis man er udstyret med stor tålmodighed, kan man vist godt se Young Adam i et hug. Jeg måtte dele den over i to omgange, fordi jeg faldt i søvn halvvejs.

Titlen Young Adam kan måske undre, og jeg var da også selv et stort spørgsmålstegn, eftersom der ikke er nogle personer ved navn Adam i filmen. Men en af mine gode venner løste gåden for mig. "Young Adam" er åbenbart skotsk slang for "horebuk", og det må man vel sige er meget betegnende for Joe, der dusker sig igennem et par kvinder eller tre gennem 94 meget lange minutter.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Akupunktur og massage
© 2005-2017