Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 100
Yatterman (2009)
 
 
  Genre: Eventyr
Instruktør: Takashi Miike
Medvirkende: Sho Sakura, Saki Fukada, Kyoko Fukada m.fl.
Varighed: 107 minutter
  Originalsprog: Japansk
Distributør: Another World Entertainment
Udgivet: 19. oktober 2010
Anmeldt af: Jann Kalf Larsen
 
 
Gan Takada (Sho Sakura) og kæresten Ai Kaminari (Saki Fukada) lever et dobbeltliv, hvor de tilsammen er den duoen Yatterman - en form for superhelte, der bekæmper kriminalitet.

De er glade for robotter, som de sammen har bygget flere af. Ikke mindst deres to hjælpere, Omocchama og den hundelignende Yatterwan.

Som repræsentanter for kriminaliteten i det fiktionelle univers finder man Dorombo-banden. Denne trio af forbrydere, der også formår at bygge specielle robotter, ledes af en kvindelig boss, Doronjo (Kyoko Fukada).

Efter at forbryderne har mere eller mindre ødelagt store dele af Tokyoko, kommer Yatterman-teamet på banen for at tage kampen op. Da Dorombo-banden begynder at få overtaget, kommer de under deres jubel til at trykke på selvdestruktionsknappen i deres mekaniske hovedkvarter.

Da røgen løfter sig, dukker en ung pige op. I hænderne har hun en bå sten. Den blå sten viser sig at være en del af Kranie Stenen, som pigens far, der er en Indiana Jones-agtig arkæolog, er på en mission for at finde.

Dorombo-banden blander sig i jagten på Kranie Stenen, som de selvfølgelig vil have til kriminelle formål. Til gengæld går superhelte-duoen, naturligvis, ind på på arkæologen og hans datters side.

Begivenhederne tager fart med masser af forviklinger og underlige tiltag undervejs. Og, selvfølgelig, masser af kampe mellem de onde og de gode, hvor superheltene, som det nu engang skal være, ender med at vinde.

Yatterman er meget japansk, og kan minde lidt om et japansk game-show: Overgearet og overdrevet til det nærmest ekstreme.

Der er masser af parodier på steder, ting og personer, men mange er desværre meget japansk inspirerede og vil næppe blive fattet af specielt mange danskere.
Hele universet i Yatterman er meget tegneserie-agtigt. Det er helt bevidst fra instruktørens, Takashi Miike, side, idet Yatterman er baseret på et anime tv-show fra 1970'erne af samme navn.

Selv om handlingen i Yatterman til tider kan virke voldsom, er løjerne dog i bund og grund aldeles harmløse. Kampene mellem det gode og det onde foregår således i Bugsy Malone-inspireret stil, hvor ingen kommer til skade.

Yatterman, der er underholdende på sin egen helt specielle facon forudsætter, at man kan læse underteksterne for at kunne følge med. Med mindre selvfølgelig, man kan japansk.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
RadonHuset
© 2005-2017