Forside
Forside
Shenmen - akupunktur med hjertet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 256
Wrong Turn (2003)
 
 
  Genre: Gyser
Instruktør: Rob Schmidt
Medvirkende: Desmond Harrington, Eliza Dushkiku, Emmanuelle Chriqui m.fl.
Varighed: 81 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Nordisk Film
Udgivet: 25. februar 2005
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
Sympatiske Chris (Desmond Harrington) har travlt og havner (selvfølgelig) i en mega kø på hovedvejen, så han tager en rask beslutning og skyder genvej gennem skoven. Her drøner han hastigt igennem de små grusveje og er et kort øjeblik uopmærksom, hvilket resulterer i at han brager ind i en bil, der holder parkeret midt på vejen.

Bilen tilhører en gruppe unge mennesker, som er på udflugt og er kørt ind i noget pigtråd. Nu da begge biler er ødelagte, beslutter Chris, Carly, Scott og Jessie, at de vil traske gennem skoven efter hjælp. Evan og Francine bliver tilbage ved bilerne.

Men de er ikke alene, erfarer de pludselig og på en meget barsk måde. Der er nogle ude i skoven, og disse nogle dyrker en lidt anderledes form for jagt. Disse "bjergmonstre" er resultatet af generationers indavl, og de er bestemt ikke til at spøge med. Så jagten går gennem de enorme skove i Vest Virginia.

Det er en intens, effektiv og spændende gyser, som har alt det, en gyser skal have. Det er et klassisk plot: Unge mennesker alene i en stor skov på flugt fra onde mennesker, men handlingen er skruet rigtig godt sammen.

Især skal nævnes Eliza Dushikuz som super-baben Jessie, der er handlekraftig og nervestærk, samt Desmond Harrington som Chris, der må udvise mandsmod og styrke. Deres samspil er meget troværdigt og overbevisende.

Det er Stan Winston, som står bag maskeringen af "bjergfolket", og han er ikke en hvem som helst. Stan Winston står bag specialeffect-kunst i film som Jurassic Park, Predator, Aliens og Terminator 2. Han har vundet fire Oscars for sit kunstneriske talent, og jeg må sige, at maskeringen er fremragende. Den løfter hele filmen op til de fem klaptræer.

Det er et godt gys i ufattelig smukke omgivelser.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
RadonHuset
© 2005-2017