Forside
Forside
Shenmen - akupunktur med hjertet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
We Were Soldiers (2002)
 
 
  Genre: Action
Instruktør: Randall Wallace
Medvirkende: Mel Gibson, Madeleine Stowe, Greg Kinnear, Sam Elliot, Chris Klein, Keri Russel, Barry Pepper
Varighed: 132 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Nordisk Film
Udgivet: -
Anmeldt af: Jann Kalf Larsen
 
 
Lad det være sagt med det samme: We Were Soldiers er en meget, meget flot optaget film, der forstår at fortælle om krigens gru i virkelig action-mættede scener. Men det er samtidig et meget amerikansk billede af et slag, der skulle vise sig at blive et af de blodigste i USA's historie.

Filmen ser altså med amerikanske briller tilbage på slaget om det, der siden blev dødt Death Valley eller Dødens Dal, hvor 400 elitesoldater under ledelse af oberst Hal Moore (fremragende spillet af Mel Gibson) er oppe mod en overvældende styrke på tusinder af usynlige fjender. Men selvfølgelig, fristes man til at sige, vinder amerikanerne slaget - ellers var der næppe blevet denne film ud af det.

Filmen er dog andet end krig, da den første halve time af filmen giver et nærmere indblik i dagligdagen for amerikanske soldater og deres familier på daværende tidspunkt. Det er i høj grad medvirkende til at gøre filmen mere personlig og vedkommende.

Filmen giver samtidig historisk indsigt i amerikanernes indgang til Vietnam-krigen, hvor man i meget høj grad satsede på helikoptere som et vigtigt element i en effektiv indsatsstyrke. En strategi, der den dag i dag bliver anvendt effektivt af ikke kun amerikanske indsatsstyrker, men af mange andre landes militær, hvor mobilitet er i højsædet.

I filmen møder vi også en journalist, spillet af Barry Pepper, der får sin sag for i krigszonen. I det hele taget en ganske seværdig film, hvis man er til flotte, men skræmmende, krigsbilleder.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Alt om det at være katteejet
© 2005-2017