Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Welcome to the Punch (2013)
 
 
  Genre: Thriller
Instruktør: Eran Creevy
Medvirkende: James McAvoy, Mark Strong, Andrea Riseborough m.fl.
Varighed: 96 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Nordisk Film
Udgivet: 21. september 2013
Anmeldt af: Jann Kalf Larsen
 
 
En gruppe kriminelle begår et røveri og stikker af fra gerningsstedet på motorcykler. Men den mere end ambitiøse, og ubevæbnede, kriminalbetjent Max Lewinsky (James McAvoy) tager jagten op.

Max får stoppet lederen af banden, Jacob Sternwood (Mark Strong). Dog kun kortvarigt, for Sternwood skyder betjenten i knæet og undslipper.

Tre år senere er Max fortsat i politiet. Men han er en bitter og desillusioneret skygge af sit tidligere jeg, der egentlig kun drømmer om hævn over den nu eftersøgte bandeleder.

Mens Max sammen med kollegaen Sarah Hawks (Andrea Riseborough) er i gang med at efterforske et drab i en containerhavn, bliver Sternwoods søn, hårdt såret efter et mislykket kup, taget af politiet.

Det får Sternwood, der ellers har bosat sig på Island, til at sætte kursen mod London. Og dermed også mod en konfrontation med den hævngerrige kriminalbetjent.

Opgøret mellem de to bliver dog sat på vågeblus. For det viser sig pludselig, at de i stedet har en fælles fjende, der vil dem begge til livs ...

Welcome to the Punch er formidabelt godt, filmisk håndværk i en grad, der næsten kan tage pusten fra én. Men det opvejer dog ikke helt en historie, der ikke kun er set før, men også kan være svær at følge med i .

Det skorter til gengæld ikke på action. Tværtom og særligt den sidste del af filmen er nærmest et orgie i hedt bly, der flyver i alle retninger. Så på den konto er der absolut fuld valuta for alle pengene.

Skuespillet er i og for sig ganske fint. Men der er bare ikke rigtig nogen dybde i de forskellige karakterer, hvilket får dem til at virke todimensionelle. Det virker som om, der fortrinsvis har været stillet skarpt på den polerede overflade, og det er synd.

Men ok, fortællingen hænger sammen og der er masser af finurlige drejninger undervejs. Ganske som det sig hør og bør for en god thriller.

Så alt i i alt er Welcome to the Punch en solid thriller, der for det meste foregår i et hæsblæsende tempo. Man skal dog holde tungen lige i munden, for ikke at tabe tråden i løbet af de lidt over halvanden time, filmen varer.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Akupunktur og massage
© 2005-2017