Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Wave Breakers (2011)
 
 
  Genre: Drama
Instruktør: Ben Nott og Morgan O'Neill
Medvirkende: Sam Worthington, Xavier Samuel, Lesley-Ann Brandt m.fl.
Varighed: 113 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Atlantic
Udgivet: 4. juni 2013
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
I 1960 flygter Kat Kelly (Robyn Malcolm) og hendes to sønner fra faderen i Sydney. Skæbnen vil, at bilen går i stykker ved Seacliffe ved den sydaustralske kyst.

Her vil drengene, Andy (Myles Pollard) og Jimmy (Xavier Samuel), meget gerne bo. De elsker at surfe, og bølgerne er næsten helt perfekte.

De bliver boede, og nu tolv år senere er Jimmy den lokale surfermester, kaldet Red Rocket, mens Andy arbejder på savværket, når han ikke surfer. Kat ernærer sig som syerske.

Drengene er blevet venner med Gus. Senere møder de hippierne JB (Sam Worthington) og Lani (Lesley-Ann Brandt), som også slår sig ned i Seacliffe. Bare for en stund.

JB får til dagen og vejen ved at fotografere. En gang imellem er han heldig at få lidt penge eller andet for sine billeder.

En dag ser de i et amerikansk surfermagasin et foto af en surfer i våddragt. En sådan findes ikke i Australien og det vil tage lang tid, før australske surfere kan få fingre i en våddragt.

Men så får Andy en ide. Mor Kat kan syog straks er hun i gang med at sy våddragter. Det bliver startskuddet til at udleve deres drøm: At surfe, når vejret er til det, og arbejde, når bølgerne er flade.

De åbner en surferbutik, Drift, med salg af våddragter, surfbrætter, voks samt tilbehør og udstyr.

Det går strygende, trods bankens manglende opbakning, men de kan klare sig uden. Forretningen vokser, men der er også store omkostninger og visse priser, der skal betales.

Wave Breakers (Drift) er baseret på de virkelige Kelly Brothers, der startede en af verdens første surferbutikker. Det er en historie om venskab, håb, drømme og at turde leve sine drømme ud i virkeligheden. Trods modstand og skepsis.

Billedsiden er fantastisk. Der er noget over havets kraft og at følge surfere, der kan ride bølgen og smutte ind og ud af lommen. Det er prisværdigt og imponerende.

Lydsiden fejler heller ikke noget. Dejlig 60'er og 70'er musik, der passer som fod i hose til filmen.

Skuespillet er fint og troværdigt. Især Sam Worthington (Med livet som indsats) gør en god figur, som den yderst afslappede hippie, JB.

Historien i Wave Breakers er god og holder en optimistisk tone hele vejen igennem. Måske lidt for optimistisk, for det er nogle gevaldige priser, der skal betales, og dette gåes der måske lidt for let hen over.

Men alt i alt en god historie, gode skuespillere og en inspirende fortælling om at det skal nok gå alt sammen. Så længe man selv tror på det.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Akupunktur og massage
© 2005-2017