Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
War Witch (2012)
 
 
  Genre: Drama
Instruktør: Kim Nguyen
Medvirkende: Rachel Mwanza, Alain Lino Mic Eli Bastien, Serge Kanyinda m.fl.
Varighed: 87 minutter
  Originalsprog: Fransk/lingala
Distributør: Another World Entertainment
Udgivet: 12. september 2013
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
12-årige Komona (Rachel Mwanza) bor i en lille landsby i et afrikansk land præget af uro og oprør.

Da hun er 12-år gammel bliver landsbyen angrebet af guerillahæren Great Tigers og de fleste indbyggere bliver slået ihjel. Hun bliver selv tvunget til at dræbe sine egne forældre, hvorefter soldaterne tager hende med sammen med 10 andre børn.

Hun bliver oplært som soldat og lærer hurtigt at betjene en AK-47. Hun lærer også at græde inde i øjnene, så tårerne ikke løber ud. Hun lærer at være kold - udvendigt. Men indvendigt er hun i den grad levende.

Som 13-årig bliver hun ophøjet til krigsheks og respekteret for sine evner. Hun kan "se" hvor regeringssoldaterne og dermed deres fjender befinder sig, og dette giver store sejre til Great Tigers.

Men hun er bestemt ikke dum, kold og tanketom, og en dag tager hun en beslutning ...

War Witch (Rebelle) har været 10 år undervejs. Den er inspireret af virkelige hændelser og er en fantastisk historie.

Det er en "stille og rolig" film om en børnesoldats hårde arbejde. Endda endnu mere hård, hvis man også er ophøjet til krigsheks eller synsk, der kan bringe sejren over regeringen i hus.

Rachel Mwanza som Komona kravler helt ind under huden og er så rørende, at man bare har lyst til at hjælpe hende og pakke hende ind i vat og bomuld. Hun fortjener en bedre barndom.

Rachel Mwanza har da også vundet en pæn portion priser for sin fantastiske præstation i War Witch.
Filmen har derudover vundet 29 internationale filmpriser samt været nomineret til yderligere 9.

Filmen blev Oscar-nomineret som bedste udenlandske film, og her var den i fornemt selskab, må man sige. Det blev franske Amour, der løb med statuetten, men War Witch var oppe imod norske Kon-Tiki, den chilenske No samt danske En kongelig affære. Jeg har set alle fire film nu, og jeg ville uden at tøve have givet min stemme til War Witch.

Jeg kan varmt anbefale at man bruger tid på at se War Witch. Billedsiden er ualmindelig smuk og trods det hårde tema, er der også sang, latter og gode stunder, som børnesoldat.

Der er over 300.000 børnesoldater fordelt på cirka 40 hære verden over og dette er Komonas historie. Og en historie, der absolut skal ses, høres og aldrig nogensinde glemmes.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Alt om det at være katteejet
© 2005-2017