Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
War Pigs (2015)
 
 
  Genre: Ryan Little
Instruktør: Krigsfilm
Medvirkende: Luke Goss, Dolph Lundgren, Mickey Rourke m.fl.
Varighed: 84 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Another World Entertainment
Udgivet: 8. oktober 2015
Anmeldt af: Jann Kalf Larsen
 
 
D-dag er for længst overstået og de allierede styrker har fået et solidt brohovede på det europæiske fastland. Men de tyske styrker er fortsat en formidabel modstander, der indædt kæmper videre på de besatte områder.

Efter at have mistet alle mænd i sin deling under en træfning, er løjtnanten Jack Wosick (Luke Goss) fra de amerikanske styrker faldet i unåde hos sine overordnede. Og kan forvente at blive stillet for en militærdomstol for ikke at have pareret ordrer.

Men major A.J. Redding (Mickey Rourke) ser alligevel muligheder i Wosick. Som soldat og som officer. Og majoren giver løjtnanten en chance for at bevise det som leder af en gruppe utilpassede soldater, der har fået øgenavnet War Pigs.

Til at hjælpe sig får den amerikanske officer Hans Picault (Dolph Lundgren), der ikke kun er kaptajn i den franske fremmedlegion, men også tidligere har været tvangsudsskrevet som soldat i den tyske hær. Og som også stammer fra det tyskbesatte, nordfranske område, den lille specialstyrke skal ind i.

Inden gruppen kan påtage sig opgaver, skal soldaterne dog først i skarp træning. Og gøres til en fasttømret enhed, der ikke kun følger officerernes ordrer, men også bakker hinanden 100% op.

Den lille specialenheds opgave bliver, at trænge ind bag fjendens linjer. Her skal de forsøge at finde beviser for, om tyskerne er i gang med at konstruere en særlig, tophemmelig kanon med ekstrem rækkevidde, og melde tilbage til major Redding.

Wosick er fast besluttet på, denne gang, at følge sine ordrer til punkt og prikke. Men efter at have fundet beviser for den nye superkanon, bliver to af hans mænd taget til fange af tyskerne.

Så Wosick og resten af den lille gruppe elitesoldater sætter nu alt ind på at redde deres kammerater. Og dermed, igen, se stort på sine ordrer, for han agter ikke at efterlade sine mænd bag fjendens linjer ...

Jeg må erkende, at jeg faktisk gruede lidt for at skulle lægge øjne til denne film. For den har ikke just fået de mest positive anmeldelser, når man hastigt søger på nettet. Men må så også erkende, at frygten faktisk blev gjort til skamme.

War Pigs er nemlig slet ikke nogen dårlig film. Bevares, det er ikke et filmisk mesterværk med en dybt original historie. Til gengæld er det veludført håndværk og udmærket skuespil.

Historien er langt fra unik, men dog yderst plausibel med sit omdrejningspunkt omkring den tyske V-3 kanon. Et tysk supervåben, der med en rækkevidde på mange hundrede kilometer, kunne ramme for eksempel London.

Der er lagt op til en del action. Det udebliver da heller ikke. Men der er også en god sjat humor undervejs, hvilket er med til at give filmen et ekstra lille løft.

Alt i alt er War Pigs bestemt ikke den værste måde at fordrive knap halvanden time på. Og den kan sagtens ende i afspilleren igen, når lysten til en velfortalt krigsfilm melder sig.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Akupunktur og massage
© 2005-2017