Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Van Veeteren - Münsters Sag (2005)
 
 
  Genre: Krimi
Instruktør: Rickhard Petrelius
Medvirkende: Thomas Hanzon, Sven Wollter, Eva Rexed m.fl.
Varighed: 90 minutter
  Originalsprog: Svensk
Distributør: SF-Film
Udgivet: 19. december 2006
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
Den velhavende vinimportør Valdemar Leverkuhn findes myrdet, og mistanken rettes hurtigt mod hans tidligere partner Johan Banger (Steen Johan Hedman). Han er en sølle stakkel, der lever i alkoholens tåger, og ved derfor ikke, om han vitterlig har slået Leverkuhn ihjel, så han tilstår, og sagen synes klar.

De to kriminalopdagere Moreno (Eva Rexed) og Münster (Thomas Hanzon) får sagen, og selvom der er en fuld tilståelse, tvivler Münster på, at den rigtige gerningsmand er fundet.

Naturligvis kontakter han sin tidligere partner Van Veeteren (Sven Wollter) for at høre hans mening. Selvom Van Veeteren er gået på pension og nu nyder livet i sit nykøbte antikvariat, kan han ikke lade være med at komme med sine synspunkter om sagen.

Münster kommer så meget i tvivl om sagens rette sammenhæng, at han går imod efterforskningen, og derved dels sætter sin stilling på spidsen, dels sit eget liv.

Münsters Sag er den anden i en lang række serie om den tidligere politimand Van Veeteren. Serien er bygget på Håkan Nessers bestsellere og udspiller sig i den fiktive nordeuropæiske by Maardam. Den første, der udkom på DVD, var Borkmanns Punkt.

Münsters Sag er svensk krimi i topklasse. Det er lidt af en genistreg at lade hovedpersonen i serien om Van Veeteren være en biperson. Det giver plottet og selve historien en styrke af dimensioner, og skuespillerne får mere troværdighed puttet ind i deres roller.

Sven Wollter formår at træde i karakter trods sin beskedne rolle. Ingen tvivl om, at han hører til den absolutte topelite af svenske skuespillere. Thomas Hanzon må også fremhæves. Han giver sin karakter fuld skrue. Han har blandt andet tidligere medvirket i to episoder af Ørnen og Livet ifølge Rosa.

Münsters Sag er en gennemtænkt krimi, der både er underholdende og spændende. Jeg er selv stor fan af Martin Beck-filmene, og jeg må indrømme, at jeg følte, at jeg var den gode Beck utro, for Van Veeteren tegner godt, og nu kan jeg slet ikke vente på de efterfølgende film. Personerne er ved at tage form og identitet.

Jeg kan varmt anbefale at stifte bekendtskab med Van Veeteren. Det er svensk krimi, når det er bedst.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
RadonHuset
© 2005-2017