Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Vorherre til vejrs (1980)
 
 
  Genre: Komedie
Instruktør: Marty Feldman
Medvirkende: Marty Feldman, Andy Kaufman, Louise Lasser, Peter Boyle m.fl.
Varighed: 93 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Another World Entertainment
Udgivet: 10. juli 2012
Anmeldt af: Jann Kalf Larsen
 
 
Munken Ambrose (Marty Feldman) lever et trygt og beskyttet liv bag klosterets mure. Et liv med tavshed og cølibat. Men en dag tvinges Ambrose til at forlade sin vante tilværelse.

Klosteret fattes nemlig penge. Så Ambrose sendes ud i den virkelige verden for at opsøge den succesfulde og rige prædikant Armageddon T. Thunderbird (Andy Kaufman), som forhåbentlig vil hjælpe med at afværge klosterets truende konkurs.

Ambrose møder den "virkelige" verden i Hollywood, og han er skræmt fra vid og sans. For her er flere fristelser og syndere end en stakkels munk på nogen måde kan forestille sig.

Her møder han blandt andet Dr. Melmoth (Peter Boyle), som driver en mobil kirke. Og som lynhurtigt franarrer Ambrose sine penge. Men Ambrose møder også Mary (Louise Lasser), som godt nok er prostitueret, men viser sig at have et stort hjerte.

Efter mange forgæves forsøg på at komme til at møde Armageddon T. Thunderbird, bliver Ambrose lokket til at arbejde for prædikanten. Og snart bliver munken selv opslugt af at skrabe så mange penge som muligt ind fra de troende.

Med hjælp fra Mary og, til dels, Dr. Melmoth finder Ambrose sin rette tro igen. Og så starter en ulige kamp ...

Vorherre til vejrs (In God We Tru$t) er ikke blot en ganske underholdende komedie. Filmen er også et særdelees kritisk blik på de, ofte, velhavende prædikanter, der har gjort religion til en givtig forretning.

Marty Feldman, der blandt andet også kan opleves i Kaptajn Guldskæg fra 1983, spiller ikke kun hovedrollen. Den britiske komiker har også stået for såvel manuskript som instruktion.

Med sig har han flere stærke kræfter. Ikke mindst Andy Kaufman (Man on the Moon), der gør det glimrende i rollen som prædikant med storhedsvanvid.

Alt i alt er Vorherre til vejrs en ganske velfungerende komedie, hvor det mere seriøse budskab såmænd også holder vand trods over 30 år på bagen. Og så er det et herligt gensyn med store komikere, for hvem sidste tæppefald kom alt for tidligt.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Akupunktur og massage
© 2005-2017