Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Vittorio de Sica - bokssæt (2007)
 
 
  Genre: Drama
Instruktør: Vittorio De Sica
Medvirkende: Lamberto Maggiorani, Sophia Loren, Aldo Giuffrè m.fl.
Varighed: Samlet ca. 432 minutter
  Originalsprog: Italiensk
Distributør: Another World Entertainment
Udgivet: 2007
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
Another World Entertainment udgiver nu et eksklusivt bokssæt med den store italienske instruktør Vittorio De Sica (1992-1974) indeholdende Cykeltyven (Ladri de biciclette) fra 1948, Miraklet i Milano (Miracolo a Milano) fra 1951, Umberto D. fra 1952 og I går, i dag og i morgen (Ieri, oggi, domani) fra 1963.

Desuden indeholder bokssættet en unik dokumentar Tidløs Filmkunst om den store mester. Et sandt overflødighedshorn af sjældne interviews, klip fra gallapremierer og filmindspilninger.

Vittorio de Sica mestrede at skildre mennesker med stor varme og menneskekundskab, som det ses i Cykeltyven, hvor den hæderlige Antonio kastes ud i arbejdsløshed i efterkrigstidens Rom. Han får lovning på et job som plakatopsætter, hvis han selv lægger cykel til. Således glad over udsigten til at kunne forsørge sig selv og sin lille søn, pantsætter han de sidste ejendele og køber en cykel.

Men desværre bliver cyklen stjålet, og deres levebrød er truet.

Cykeltyven vandt både en Oscar og en Golden Globe som bedste udenlandske film. Derudover er den valgt som historiens bedste film i den berømte hitliste Sight & Sound, hvor også Orson Welles Citizen Kane befinder sig.

Humor er også en af de ting, der kendetegner Vittorio de Sicas værker. I Miraklet i Milano kan man slet ikke lade være med at hygge sig, grine og græde. Hittebarnet Toto har levet hele sit liv i kirkens trygge børnehjem, men en dag skal han jo ud i den virkelige verden.

Toto er en naiv ungersvend, der slet ikke kender til livets ondskab, og da han møder en flok hjemløse slår han sig ned sammen dem og forsøger at bygge et fællesskab - en hel lille by.

Men en dag findes der olie i området, og de hjemløse må forlade området. Men de vil forsvare deres lille samfund, og så er det, det sker: Miraklet ...

I går, i dag og i morgen er tre små komiske og erotiske episoder, hvor især Sophia Loren slår gnister. Igen er det humor og hjertevarme, der skinner igennem denne perle.

Umberto D. er så min favorit blandt disse mesterværker. En smuk og hjertegribende historie om den ældre Umberto, der efter at have knoklet et helt liv i statens tjeneste, bliver pensioneret og dermed forvist til et liv i fattigdom. Det eneste holdepunkt i hans usle liv, er hans firbenede lille ven, hunden Flick, og den betyder alt for ham.

Han beslutter sig for at tage hånd om sin egen skæbne og slippe ud af fattigdommens kløer, men først må han jo sørge for Flick.

Umberto D. bliver jeg vist aldrig træt af at se. Det er en film, der er lavet med hjerteblod, og er dedikeret til De Sicas far, Umberto, hvis liv historien er baseret på, og det er rørende. De Sica anså selv denne film, som sit bedste værk.

Vittorio De Sicas mesterværker er tidløse og kan ses igen og igen. Så hvis man ikke kender til disse filmhistoriske perler, er der kun et at gøre: At få fingrene i dette bokssæt og ydermere få en unik dokumentar med i købet.

Der er dømt tårer, latter, humor og eftertænksomhed, når man sætter disse i afspilleren. Men hold da op, hvor er det godt og pragtfuldt.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
RadonHuset
© 2005-2017