Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 256
Visitors (2002)
 
 
  Genre: Gyser
Instruktør: Richard Franklin
Medvirkende: Radha Mitchell, Ray Barret, Phil Ceberano, Susannah York m.fl.
Varighed: 86 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Nordisk Film
Udgivet: 2003
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
Georgia Perry (Radha Mitchell) er på vej tilbage til Melbourne efter en solosejllads jorden rundt på skibet Leander, hvor reglerne er simple for at blive optaget i rekordbøgerne, nemlig ingen menneskelig kontakt udover radiokontakt og ingen motorkraft, kun vindkraft.

Georgia er således alene, kun med sin kat Taco som selskab, midt ude på det Indiske Ocean, da vinden lægger sig, og hun må blot væbne sig med tålmodighed. Her midt ude på det åbne hav, hvor der også er pirater, kommer nerverne på højkant, og hun får meget svært ved at skille virkelighed og fantasi.

Hun havner nærmest på sindssygens rand, hvor hun begynder at grave i fortidens synder.

Det er en effektiv psykologisk thriller, som måske har den bedste effekt midt om natten med lyset slukket og mutters alene. Jeg følte mig rigtig godt underholdt, og selvom jeg normalt ikke bliver påvirket af gysere, fik jeg et par rigtig gode gys undervejs.

Georgias vågne mareridt er velspillede, og især "et af ligene i lasten", Georgias selvynkede mor, fremragende spillet af Susannah York, er overbevisende og godt gået. Filmen er glimrende underholdning, især når man kommer lidt ind i den, da man selv bliver i tvivl, om det er virkelighed eller blot mareridt. Radha Mitchell er god i rollen som den ambitiøse og selvstændige Georgia, som ingen bare skal kue.

Det er absolut en seværdig film i den genre, som jeg vil gense en mørk nattetime inden længe.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Akupunktur og massage
© 2005-2017