Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Virgin Territory (2007)
 
 
  Genre: Komedie
Instruktør: David Leland
Medvirkende: Hayden Christensen, Mischa Barton, Tom Roth m.fl.
Varighed: 93 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Nordisk Film
Udgivet: 17. februar 2009
Anmeldt af: Jann Kalf Larsen
 
 
Handlingen i Virgin Territory er hensat til Italien i det 14. århundrede. Det er tiden, hvor den sorte død, også kendt som pesten, hærger det ganske Europa. Altså en turbulent tid, der ikke burde give anledning til hverken spas eller løjer.

Det er dog ikke desto mindre det, handlingen byder på i rigt mål. Og så lidt nøgent kød for de unge husarer, som filmen ganske tydeligt appellerer til.

Historien er ellers ganske god og næsten Shakespearsk med sit relativt simple plot og gode persongalleri, der vil fungere næsten fuldt så udmærket på de skrå brædder som på det hvide lærred. Historien bliver dog lige lovlig frivol undervejs, men mon ikke den gamle mester ville have nydt den i fulde drag ...

Kort beskrevet er det tre mand frem for en underskøn kvinde (og hun er faktisk ganske skøn at beskue), der selvfølgelig er jomfru. Hun er trolovet til en udenlandsk rigmand, som egentlig er forelsket i en helt anden pige, mens hun bliver attrået af en skurk, der vil gøre næsten alt for at blive hendes ægtemand. Endelig er der den unge, søde fyr, som er hendes ægte kærlighed.

Lyder det indviklet? Så er det ikke helt ved siden af, for historien er faktisk ganske underfundig og til tider en kende forvirrende. Ikke mindst da et kloster, hvor det vrimler med unge, smukke og meget seksuelt frigjorte nonner, bliver kastet ind i kabalen.

Samtidig optræder der en fortæller, som adskillige gange blander sig i forløbet og dermed får afgørende betydning for det endelige udfald i det endelige opgør, som uværligt kommer mellem de tre bejlere. Og selvfølgelig kan der kun blive en vinder af den unge jomfrus hjerte.

Historien er såmænd ganske banal, men alligevel er det ganske god underholdning. Der er således nogle flotte fægtescener - engelske skuespillere kan bare det gylle - ligesom fotograferingen og kostumerne er helt i top. Det fantastiske landskab og de gamle, smukke bygninger, som udgør kulisserne, er bestemt heller ikke et dårligt valg.

Alt i alt en film med en ganske god underholdningsværdi, hvis man ikke tager det for mere end underholdning. Tilmed en film, der vil kunne tåle et gensyn mere end en blot en enkelt gang.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Akupunktur og massage
© 2005-2017