Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Violent Cop (1989)
 
 
  Genre: Action/drama
Instruktør: Takeshi Kitano
Medvirkende: Takeshi Kitano, Maiko Kawakami, Makoto Ashikawa m.fl.
Varighed: 99 minutter
  Originalsprog: Japansk
Distributør: Another World Entertainment
Udgivet: 27. marts 2007
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
Azuma (Takeshi Kitano) er en hårdtslående politimand, der tror på nævernes magt. Han får Clint Eastwoods Dirty Harry til at ligne en lille betuttet skoledreng, der har mistet sit tornyster.

Under opklaring af en serie narko-relaterede mord, går det op for Azuma, at hans ven og kollega Iwaki, er narkohandler. Det er lidt af en hvepserede, Azuma stikker sine næver i, og Iwaki bliver myrdet. Ydermere bliver Azumas søster kidnappet, og sligt skal ikke gå ustraffet hen.

Eftersom Azuma er blevet suspenderet fra politiet, da han bankede en gangster, står han nu alene, og han starter sin egen helt personlige vendetta mod morderne og kidnapperne.

Umiddelbart lyder Violent Cop som en hæsblæsende actionfilm, men den foregår i et isnende koldt tempo. Engang imellem har man på fornemmelsen, at man har trykket på pauseknappen, og lige når man tænker: "Så gør dog noget", eksploderer det hele. Tit og ofte totalt uventet og uforståeligt.

Det er Takeshi Kitanos debut som instruktør, og han har sin helt specielle stil. Det er koldt, det er råt og det er voldeligt.

Violent Cop kommer i en bokssæt, hvor man også får filmene Boiling Point (3-4x Jugatsu/San Tai Yon Ekkusu Jugatsu) og Sonatine (Sonatine) med samt en lille booklette om instruktørens værker.

Selvom det er en stillestående actionfilm, er Violent Cop absolut værd at se.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Akupunktur og massage
© 2005-2017