Forside
Forside
Shenmen - akupunktur med hjertet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Vild & blodig (1986)
 
 
  Genre: Komedie
Instruktør: Jonathan Demme
Medvirkende: Jeff Daniels, Melanie Griffith, Ray Liotta m.fl.
Varighed: 109 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: NTC Film
Udgivet: 5. oktober 2009
Anmeldt af: Jann Kalf Larsen
 
 
Charlie Driggs (Jeff Daniels) er en lidt kedelig kontormand blandt mange andre kedeligr kontormænd i New York. Han er tidligere familiefar og nyudnævnt underdirektør, og dybt inde i ham ligger en skjult rebel, der bare har brug for en undskyldning for at slippe ud.

Unskyldningen dukker pludselig op i form af Audrey (Melanie Griffith) eller Lulu, som hun har valgt at kalde sig netop den dag. Lulu dukker nemlig op på den lokale frokost-snask, hvor hun tilbyder Charlie et lift tilbage til hans arbejdsplads.

Men i stedet for at køre Charlie tilbage til kontoret, lokker Lulu ham med til nabostaten New Jersey. Her lænker hun på et motelværelse Charlie til sengen, hvorefter hun forfører ham.

For Charlie er det ikke kun en uvant, men også en temmelig skærmmende, oplevelse. Men han falder hurtigt for den skingrende vanvittige Lulu og hendes erotiske udstråling. Så snart efter lyver han for sin chef i telefonen og tager med Lulu til Pensylvania og en gensynsfest på hendes gamle skole.

Festen byder dog på et par ubehagelige overraskelser for dem begge. Charlie løber således ind i en kollega, mens Lulus tidligere og meget voldelige mand, Ray (Ray Liotta) dukker op. Og Ray synes ikke ligefrem om, at Lulu, eller Audrey som han kender hende som, er sammen med slapsvansen Charlie.

Situationen udvikler sig hurtigt temmelig ubehageligt for Charlie, der pludselig må til at kæmpe for sin nye kærlighed. Ray tager i den grad kampen op, hvilket efterlader et spor af vold og blod - hele vejen tilbage til New York - inden det endelige opgør.

Vild & blodig (Something Wild) syntes ved første øjekast som endnu en af de mange film, man smider i afspilleren, ser og derpå straks glemmer igen. Det er en særdeles velspillet film, der byder på lige så meget drama som komedie. Historien er tilmed god og velfortalt.

Instruktøren er da heller ikke en hvem-som-helst. Nogle år senere stod Jonathan Demme således bag succesen Ondskabens Øjne.

Vild & blodig kan klart anbefales. Og det er tilmed en film, der sagtens kan tåle adskillige gensyn. For ikke kun er historien, som allerede nævnt, god, men underholdningsværdien er samtidig helt i top.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
RadonHuset
© 2005-2017