Forside
Forside
Shenmen - akupunktur med hjertet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Vendetta (2013)
 
 
  Genre: Action
Instruktør: Stephen Reynolds
Medvirkende: Danny Dyer, Alistair Petrie, Josef Altin m.fl.
Varighed: 103 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Another World Entertainment
Udgivet: 6. marts 2014
Anmeldt af: Jann Kalf Larsen
 
 
En gruppe unge, hårdkogte kriminelle passer et kvindeligt bud i bil op. Hun er nemlig på vej ril banken med en masse kontanter. Men deres røveri går galt.

En taxichauffør dukker dog nemlig op midt i det hele. Og ikke kun får han afværget røveriet, men han får også dræbt en af gerningsmændene. De resterende stikker af, men ikke før de har truet taxichaufføren.

Der går da heller ikke længe, før taxichaufføren og hans kone bliver brutalt overfaldet og mishandlet i deres hjem. For derefter at blive efterladt som ofre i en mordbrand.

Det dræbte ægtepar havde dog en søn, Jimmy Vickers (Danny Dyer). Han er netop hjemvendt fra en mision i Afghanistan med de britiske specialstyrker og sværger hævn. Og som tidligere forhørsekspert ved han alt om at påføre andre smertelig skade.

Jimmy finder frem til gerningsmændende og begynder at eliminere dem én efter én. Og han lægger på ingen måde fingre imellem på sit hævntogt.

Drabene på Londons hårdkogte kriminelle går selvfølgelig ikke ubemærket hen hos politiet, der sætter den skruppelløse Spencer Holland (Alistair Petrie) til at finde gerningsmanden. Han løber dog hurtigt ind i uventede problemer.

For de britiske specialstyrker vil også have fat i deres mand. Så nu må Jimmy Vickers forsøge at få hævnet sine forældre, inden politiet eller hans tidligere kammerater får fat i ham.

Temaet er set et utal af gange før. Hævn og den ensomme hævner må nærmest betegnes som en klassiker, der jævnligt dukker op i forskellige varianter. Men det er som om, Vendetta prøver at være med end blot underholdning.

Vendetta giver således på den ene side et fint, men også meget skræmmende, billede af den rå og afstumpede vold, der præger vores ellers oplyste tidsalder. På den anden side forherliger den også hævn og "øje for øje" mentaliteten, der jo i bund og grund er fuldt så meningsløst.

Men så mange stole kan filmen slet ikke bære. Selve historien har således nogle gevaldige huller undervejs, og handlingen bliver aldrig rigtig troværdig. Skuespillet virker heller ikke helstøbt.

For eksempel overspiller Danny Dyer (blandt andre The Football Factory og Devil's Playground) og Alistair Petrie deres respektive roller. Nogle gange i en grad, så det bliver tåkrummende. Til gengæld gør blandt andre Josef Altin det meget overbevisende som hårdkogte, morderiske kriminelle, der inderst inde er lige så store krystere som deres normale ofre.

Jeg vil til gengæld godt fremhæve billedsiden. Det er rigtig godt håndværk, blandt andet med nogle helt fantastiske scenerier fra Londons skyline. I det hele taget må den rent tekniske side betegnes som absolut i orden.

Ligeledes skal der uddeles ubetinget ros for den ofte, meget intense stemning, instruktøren Stephen Reynolds formår at bringe ind i Vendetta. Og action mangler bestemt heller ikke. Man skal dog være opmærksom på, at filmen bestemt ikke er for sarte sjæle. Dertil er mange voldelige scener både for brutale og udpenslede.

Alt i alt er Vendetta dog en ganske seværdig film, hvor der ikke er meget tomgang undervejs. Det får filmen til at virke langt kortere end den egentlig er.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
RadonHuset
© 2005-2017