Forside
Forside
Shenmen - akupunktur med hjertet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Vatikanet (1983)
 
 
  Genre: Drama
Instruktør: Jerry London
Medvirkende: Christopher Plummer, Gregory Peck, Sir John Gielgud m.fl.
Varighed: 138 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: On Air Video
Udgivet: 23. juni 2008
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
Rom 1943. Den tyske værnemagt har indtaget Rom, undtaget Vatikanet, der nyder godt af diplomatisk immunitet.

Hugh Flaherty (Gregory Peck) er en ilter og temperamentsfuld Monsignor, der vier al sin energi og tid på at hjælpe flygtninge, primært engelske, amerikanske og australske soldater, den enten er skudt ned eller er flygtede fra fangelejre. Men som tiden skrider frem, også alle andre personer, der er på flugt fra nazisterne.

Roms lokale Gestapo chef Oberst Kappler (Christopher Plummer) fatter hurtig mistanke til Flaherty, men kan intet gøre, da han befinder sig inden for den hvide linje, der adskiller det besatte Rom fra det frie Vatikanet.

Flaherty opbygger et imponerende netværk af hundredvis af hjælpsomme mennesker, der kan hjælpe med husly, penge, tøj, transport og hvad der ellers måtte være nødvendigt for at redde liv.

Det er en yderst farlig mission, Flaherty og hans netværk er ude i, og det er ikke uden omkostninger. Oberst Kappler og Flaherty begynder en livsfarlig katten efter musen leg. Men Flaherty er fræk som en slagterhund og yderst fantasifuld, og gang på gang lykkes det ham at snyde obersten.

Vatikanet (The Scarlet and the Black) er bygget på den sande historie om en af hverdagens helte under anden verdenskrig, der turde træde i karakter og hjælpe sine medmennesker - uanset race, religion eller politisk standpunkt.

Vatikanet er meget lang, men der er mange meget intense scener, der gør, at filmen sagtens kan bære de 138 minutter.

Christopher Plummer (Oberst Kappler) og Gregory Peck (Flaherty) yder hinanden yderst kvalificeret med- og modspil. Især er Christopher Plummer forrygende og formår at vise kontrasten mellem den almindelige familiefar og den benhårde oberst, der ikke er bleg for at udøve tortur.

Vatikanet er en spændende historisk fortælling om en mand, der under mange krumspring og finurlige forklædninger formår at redde over 4.000 allierede og jøder fra den visse død.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Alt om det at være katteejet
© 2005-2017