Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 256
Vampire Academy (2014)
 
 
  Genre: Thriller
Instruktør: Mark Waters
Medvirkende: Zoey Deutch, Lucy Fry, Danila Kozlovsky m.fl.
Varighed: 104 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Nordisk Film
Udgivet: 22. juni 2014
Anmeldt af: Muskat
 
 
Slå et menneske ihjel og få evigt ”liv”? Vær god og dødelig? Et svært valg ... eller?

Ikke for Lissa (Lucy Fry) og Rose (Zoey Deutch). To piger på 17 år, som er flygtet fra det gymnasium, de går på. Man skulle tro de var et par helt almindelige piger, men det er de ikke.

For Lissa er meget kræsen. Hun drikker nemlig kun blod. Og gymnasiet er heller ikke bare et gymnasium, men et hemmeligt akademi for gode vampyrer.

Rose er ikke som Lissa. Hun drikker ikke blod og kan godt spise en hamburger uden at få kvalme. Nej, Rose er dampyr. Dampyrene er der for at beskytte de gode moroi-vampyrer.

En dampyr kan blive knyttet til en vampyr, hvorefter han eller hun kan læse "deres" vampyrs tanker og se, hvad vampyren ser. Et sådant bånd findes mellem Lissa og Rose.

En dag finder de ud af, at de er blevet fundet af nogle dampyrer fra deres akademi. De prøver at slippe væk, men forgæves. På vej tilbage til Vampire Academy, støder de ind i en flok onde vampyrer. De kæmper bravt, og slipper heldigvis væk med livet i behold.

Forskellen på de onde og de gode vampyrer er, at de gode ikke lever evigt, i modsætning til de onde. En ond vampyr har tidligere været god, men for at blive ond, skal vampyren have dræbt et menneske.

På akademiet bliver Lissa mødt med foragt og skæve blikke, og hendes liv forandrer sig. Fra at have været meget populær, bliver hun en taber. Og så starter mobningen.

Det begynder med ord, der bliver skrevet med blod, så en død ræv, dernæst Lissas døde kat, Oscar. Og til sidst bliver Lissa bortført, men reddes af sin dampyr, Rose.

Men kan de virkelig være så sikre på, at alt er fred og idyl? For i skoven lurer de onde vampyrer, og de venter ...

Hvis du nogensinde har set Harry Potter, vil du sikkert komme til at tænke på den, når du ser Vampire Academy. Det gjorde jeg. Her handler det jo også om magi, selv om det er en vampyrfilm.

Når jeg ser sådanne film, kommer jeg til at tænke på, om der mon virkelig findes vampyrer i verden? Og hvis der gør, er de så venlige eller fjendtlige?

Så derfor, når du sidder og ser denne film, så stil dig selv spørgsmålet: Findes der vampyrer?

Vampire Academy er klart den bedste vampyrfilm, jeg endnu har set. Den skal derfor belønnes med fem klaptræer.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Alt om det at være katteejet
© 2005-2017