Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 100
Væddemålet (2003)
 
 
  Genre: Eventyr
Instruktør: Thomas Kaiser
Medvirkende: Baard Owe, Peter Andersson, Holger Juul Hansen, Michael Nyqvist m.fl.
Varighed: 6 x 25 minutter
  Originalsprog: Norsk
Distributør: Nordisk Film
Udgivet: 2005
Anmeldt af: Tommy Hansen
 
 
Væddemålet er en herlig familieserie i 6 afsnit, der er produceret af NRK i 2003. Men jeg vil ikke tilråde nogen at planlægge for ungerne, at de kun ser et afsnit per dag. Det er næste umuligt at holde, for Væddemålet er stærkt "vanedannende", og man må lige se næste afsnit også.

Se den i en weekend eller på fridage, hvor der er god tid. Frem med snoldet og de bløde puder. Gør god plads i sofaen, for jeg vil vædde med, at de voksne er med hele vejen.

Hovedpersonerne er fire børn, Katta, Jarle, Siw og Sigge, der er på ferie med deres forældre. Børnene leder efter en skat fra skibet Liljen, der forsvandt ved Norges kyst i 1806. De går meget op i skattejagten, men de løber dog ind i praktiske problemer, hvor de må spørge fædrene om hjælp.

De voksne har imidlertid travlt med at holde "ferie", hvilket vil sige en øl i ny og næ, vin til maden og så lige en cognac til kaffen. Børnene plager, og det ender med, at fædrene indgår et væddemål med børnene. Fædrene er helt sikre på at vinde, og de ser lyst på fremtiden. Deres gevinst er, at de fremover må fiske alt det, de orker, men ...

Børnene har nu ikke tænkt sig at give op så let. De vil vinde væddemålet, og de rejser med lastbiler, tog og hvad de ellers kan støve op, gennem Norge, Danmark, Sverige og Finland. Der er mange forhindringer undervejs, og jeg vil ikke røbe, hvem der vinder eller hvordan.

Væddemålet er rigtig god underholdning og særdeles spændende, selv om effekterne er holdt på et niveau, så DVD'en er "Tilladt for alle". Selv voksne!
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Akupunktur og massage
© 2005-2017