Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Until the End of the World (1991)
 
 
  Genre: Drama
Instruktør: Kim Wenders
Medvirkende: Solveig Dommartin, William Hurt, Rüdiger Vogler m.fl.
Varighed: 151 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: NTC Film
Udgivet: 1. december 2009
Anmeldt af: Jann Kalf Larsen
 
 
Der er lavet rigtig mange film gennem tiden, også mange underlige eller anderledes film. Until the End of the World kan sagtens kaldes begge dele. At det så samtidig er en film, der forsøger at beskrive en skræmmende fremtid, hvor teknologien på mange måder har taget overhånd.

At den fremtid så i mellemtiden er blevet fortid, gør egentlig ikke historien ringere eller mindre underlig! Omvendt er det særdeles underholdende at se datidens, filmen er fra 1991, bud på fremtidens gadgets. Mange ting rammer sådan set meget godt, men udviklingen er unægtelig løbet fra forestillingerne i flertallet af tilfælde.

Det kan bringe lidt minder om Stanley Kubricks Rumrejsen år 2001, der jo virkelig var en visionær science fiction film. Ved gensyn i dag er det netop mange af de såkaldte gadgets, der virker nærmest grinagtige i forhold til det, vi i dag kender.

Claire Tourneur (Solveig Dommartin) er på vej til Paris efter nogen tids udskejelser i det sydlige Europa. Undervejs kommer hun ud for et færdselsuheld, der medfører, at hun pludselig er i gang med at transportere en stjålet formue.

Hun støder også på den mystiske fremmede Sam Farber (William Hurt). Sam er på sin egen mission og forlader snart Claire igen. Dog ikke uden at efterlade et varigt indtryk.

Det fører til, at Claire hyrer privatdetektiven Phillip Winter (Rüdiger Vogler) til at hjælpe sig med at genfinde Sam Farber. En jagt, der ender med at føre alle tre parter stort set hele kloden rundt til alverdens storbyer og flækker. Samtidig forfølges Claire af sin egen beundrer, Eugene Fitzpatrick.

Med sine 151 minutter er Until the End of the World en temmelig lang film og kan virke endnu længere, da den ikke just er præget af højt tempo eller masser af action. Filmen findes dog i versioner, der er endnu længere (over fire timer).

Billedsporget er dog i en klasse for sig og gør meget til at løfte helhedsindtrykket. For det er vitterlig ofte meget smukt filmet. På lydsiden kan man glæde sig over et ganske unikt soundtrack med musik fra datidens store bands og musikere, der er lavet specielt til filmen,

Det er en film, som det bestemt ikke skader at se mere end en gang. Om ikke andet, så bliver handlingen måske mere klar anden eller tredje. Uanset havd, er Until the End of the World en oplevelse.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
RadonHuset
© 2005-2017