Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 20
Unplugged in New York (2007)
 
 
  Genre: Rock/grunge
Instruktør: Beth McCarthy
Medvirkende: Kurt Cobain, Krist Novoselic, Dave Grohl m.fl.
Varighed: 102 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Import
Udgivet: 2007
Anmeldt af: Jann Kalf Larsen
 
 
Den 18. november 1993 stod det amerikanske grunge-band Nirvana på scenen i Sony Music Studios i New York. Formålet var en akustisk live optræden i tv-serien MTV Unplugged. Koncerten blev første gang vist på musik-kanalen en lille måned senere.

Den intime koncert brød med normerne i MTV-serien. Nirvana spillede nemlig ikke blot akustiske udgaver af egne numre. Der var også cover-versioner af andre musikeres numre, blandt andre David Bowies The Man Who Sold the World, mens bandets egne numre primært var mindre kendte numre.

Bandet var heller ikke alene på scenen. Med sig havde de tre Nirvana-musikere, Kurt Cobain (guitar og vokal), Krist Novoselic (bas, guitar og harmonika) og Dave Grohl (trommer og bas), således guitaristen Pat Smear og cellisten Lori Goldston. Desuden gæsteoptrådte Cris og Curt Kirkwood fra bandet Meat Puppets i forbindelse med tre af deres egne numre.

Omkring fire måneder efter MTV-programmet første gang var blevet vist, blev bandets frontfigur, Kurt Cobain, fundet død. Det fik musik-kanalen til at vise Nirvana-koncerten igen og igen. Og knap et år efter optagelserne i New York udkom så albummet Unplugged in New York.

Albummet gik direkte på en førsteplads på den amerikanske hitliste over solgte albums. Få måneder senere havde albummet salgsmæssigt overgået bandets sidste studiealbum med næsten syv millioner solgte albums.

Trods den store succes, skulle der gå 14 år fra optagelserne i studiet i New York blev indspillet, til at en DVD-udgave så dagens lys. Men den har så også været værd at vente på.

DVD-udgivelsen rummer således hele optagelsen, herunder to sange, der blev udeladt i tv-showet. Desuden er der en del ekstramateriale i form af blandt andet optagelser fra prøverne forud for showet og et program fra 1999 med interviews med producere og publikum ved optagelserne. Endelig rummer DVD'en også det oprindelige tv-program.

Selve koncerten er fremragende og med rigtig god lyd. Den viser en tændt Kurt Cobain med følge, der har publikum i sin hule hånd. Desværre mangler optagelsen at berøre mange af de numre, som Nirvana egentlig blev kendte og populære på. Derfor kommer Unplugged in New York ikke hele vejen i mål, men det er så tæt på, som det kan blive. Kan varmt anbefales.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Akupunktur og massage
© 2005-2017