Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Undskyld vi flygter (1966)
 
 
  Genre: Komedie
Instruktør: Gérard Oury
Medvirkende: Louis de Funès, Bourvil, Terry-Thomas m.fl.
Varighed: 119 minutter
  Originalsprog: Fransk
Distributør: Another World Entertainment
Udgivet: 21. maj 2013
Anmeldt af: Jann Kalf Larsen
 
 
Under anden verdenskrig kommer et britisk bombefly på afveje i det franske luftrum efter at være blevet beskudt af antiluftskyts. Over Paris bliver den tre mand store besætning, under ledelse af Sir Reginald (Terry-Thomas), nødt til at forlade flyet i faldskærme.

Besætningen lander forskellige steder i Paris. De må nu satse på hjælp fra lokalbefolkningen, så de kan mødes i byens tyrkiske bad, der er aftalt som samlingspunkt, og undgå at blive taget til fange af den tyske besættelsesmagt.

Det er dog langt fra nemt at skjule sig i byernes by. Særligt ikke, når man er ærkeengelsk og temmelig, for at sige det mildt, klodset.

Til at hjælpe sig, finder englænderne blandt andre maleren Augustin Bouvet (Bourvil) og dirigenten Stanislas Lefort (Louis de Funès). To franskmænd, der hurtigt viser sig at være næsten lige så klodsede som dem selv.

Undskyld vi flygter (La grande vadrouille) er et herlig bekendtskab, eller gensyn, med masser af forvekslinger og falden-på-halen komedie. Den er da også blevet en populær klassiker i den franske filmskat.

Desuden byder Undskyld vi flygter nærmest på en sand perlerække af store skuespillere. Ikke mindst Louis de Funès, som de fleste danske filmelskere allerede har stiftet bekendtskab med i adskillige film. For eksempel Det rabler for Rabbi Jacob og Oscar - for at blot at nævne nogle få.

Skuespillet fejler da bestemt heller ikke noget. Der er således mere end godkendte præstationer fra hele holdet. Den håndværksmæssige side af af sagen er skam også helt i orden.

Godt nok har Undskyld vi flygter for længst rundet de 40 år, men den holder skam stadig. Det er vitterlig en film, hvor det er umuligt at holde smilebåndet i ro mere end nogle få minutter ad gangen.

Så er man til en god, velspillet fransk komedie, er Undskyld vi flygter svær at komme uden om. Og er man fan af Louis de Funès, bliver denne franske klassiker et must i samlingen.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
RadonHuset
© 2005-2017