Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 78
Undskyld! (2006)
 
 
  Genre: CinemaComedy
Instruktør: Adam Neutzsky-Wulff
Medvirkende: Mick Øgendahl, Kim Bodnia, Kaya Brüel m.fl.
Varighed: 110 minutter
  Originalsprog: Dansk
Distributør: CulturePeople
Udgivet: 9. oktober 2006
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
Mick Øgendahl har formået at lave en ny genre indenfor stand-up. Det gør han med sit nyeste show Undskyld!. Genren kaldes CinemaComedy.

Det består i al sin enkelthed af cirka 10 minutters film, 10 minutters stand-up og så fremdeles. Showet er forrygende. Mick Øgendahl er i topform i Undskyld!, som i bund og grund tager udgangspunkt i verdens vigtigste ord, nemlig det lille - til tider helt ubrugte - undskyld.

Filmen handler om to brødre, der tager en smuttur til Sverige for at hente en hundehvalp. Dryppende sentimentalt, men med bid og god gedigen humor ilagt. Selvom Mick Øgendahl nok ikke lige er verdens største skuespiller, er det en fornøjelse at se ham i med- og modspil med Kim Bodnia. De to udgør tilsammen et rørende søskendepar.

Efter hver filmfrekvens reflekterer Mick over det skete, og han kommer godt rundt i krogene. Han skåner ingen, slet ikke sig selv og sin herkomst. Og nyd hans fabelagtige parodi på Kim Larsen. Den er guld værd.

Man kan vælge kun at se selve showet, selve filmen eller det hele på en gang. Og uanset hvad man vælger, så holder det. Man behøver ikke se filmen for at få mening i showet og omvendt. Jeg vil anbefale, man ser hele molevitten samlet, for det er morsomt og sætter nye standarder indenfor stand-up.

Jeg har altid haft et godt øje til Mick Øgendahl, dels fordi han er "lille og handy", dels fordi han er et forrygende talent indenfor comedy-genren. Han bliver bare bedre og bedre, og med Undskyld! har han gjort det igen. Skabt et eminent show med dybde og vid.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Akupunktur og massage
© 2005-2017