Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Undermind (2003)
 
 
  Genre: Thriller
Instruktør: Nevil Dwek
Medvirkende: Sam Trammel, Erik Jensen, Susan May Pratt m.fl.
Varighed: 108 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: NTC Film
Udgivet: 1. december 2009
Anmeldt af: Jann Kalf Larsen
 
 
Derrick Hall (Sam Trammell) er en ung advokat, der udelukkende har sit job grundet et løfte til hans afdøde far. Han har en dejlig kæreste, Olivia (Susan May Pratt), men lader alligevel sin mor styre sit liv. Han har ganske enkelt aldrig lært at sige fra.

Zane Waye (Sam Trammell) er en hærdet forbryder, som egentlig hellere vil være musiker. Men han ligger under for sin bror, Ian (Erik Jensen) der gang på gang for ham til at deltage i forbrydelser af forskellig art. Men Zane har efterhånden fået nok af sin bror, og har bestilt en lejemorder til at tage ham af dage.

Men en morgen vågner Derrick op som Zane og omvendt. De må nu hver især prøve at tilpasse sig deres ændrede liv og udfordringer.

Begge tilpasser sig forbavsende hurtigt, men savner alligevel deres tidligere liv. Tilmed trods det faktum, at de begge ønskede at ændre deres liv.

Den "nye Derrick" løser en vanskelig forsvarssag for en af den rigtige Derricks advokat-venner, mens den "nye Zane" planlægger et vovet kup mod en smykkeforretning for at hjælpe Ian ud af en økonomisk klemme med en bagmand.

Men samtidig formår de begge at gøre op med hverandres gamle liv, inden de atter skifter tilbage til at være sig selv igen. Nu begge med et bedre liv og med nyt mod på tilværelsen.

Forvirret? Ikke underligt, for det var denne anmelder mildest talt også efter at have først set og derpå genset store dele af filmen. Undermind er ganske enkelt smækfyldt med huller i fortællingen/historierne. Og det er lidt synd, for der er masser af potentiale i denne prisvindende thriller.

De to parallelverdener markeres tydeligt i fotograferingen, hvilket dog ikke altid gør den mindre forvirrende, men det er flot lavet. For teknisk set er Undermind faktisk rigtig godt skruet sammen.

Men den forvirring, den efterlader, kan altså ikke hæve den meget mere end lige over gennemsnittet i min bog.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Alt om det at være katteejet
© 2005-2017