Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Under Fire (1983)
 
 
  Genre: Krigsdrama
Instruktør: Roger Spottiswoode
Medvirkende: Nick Nolte, Gene Hackman, Joanna Cassidy m.fl.
Varighed: 123 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: NTC Film
Udgivet: 2. august 2010
Anmeldt af: Jann Kalf Larsen
 
 
Fortællingen tager sit udgangspunkt i det borgerkrigshærgede Chad i 1979. Her bliver fotografen Russel Price (Nick Nolte) på nærmeste hold vidne til omfattende ødelæggelser blot for ødelæggelsernes skyld. Men han er fotograf og fotograferer, hvad han observerer uden at blande sig.

Snart efter befinder Price sig i Nicaragua. Også her er der borgerkrig, og dermed masser at fotografere og sende hjem til de nyhedshungrende redaktioner.

I det borgerkrigshærgede land befinder sig også radiojournalisten Claire, som Price har et godt øje til. Men også deres fælles chef, Alex Grazier , der (Gene Hackman) egentlig allerhelst vil tilbage til et lukrativt job som nyhedsvært i New York, er med for at dække krigens gru og rædsler.

For gru og rædsler er der rigeligt. Og ikke mindst Price og Claire kommer rigtig tæt på begivenhederne. De går heller ikke vejen for at sætte egne liv på spil for at få de bedste billeder og historier at sende hjem.

En CIA-agent har det også med at dukke op i tide og utide. En mand, der klart har taget parti for det USA-støttede regime og dermed imod de sandinistiske oprørere.

Journalister skal være objektive og det er noget Price vægter højt, når han afdækker borgenkrigen med sine fotolinser. Men Prices objektivitet og neutrale tilgang til begivenhederne kommer på en alvorlig prøve, da han forsøger at få et scoop i kassen.

Price har sat sig for, at være den første fotograf, der får et billede af oprørslederen Rafael. Men da han endelig står overfor Rafael, må han tage nogle meget vigtige valg ...

Under Fire er en yderst velspillet film, der viser krig set med krigsreporternes øjne (og kameraer). Den viser i fulde drag de vanskelige kår, krigsreportere ofte arbejder under og de farer de gang på gang udsætter sig selv for.

Skuespillet er i top og særligt Nick Nolte er fremragende i sin rolle som den erfarne krigsfotograf, der pludselig får mere end svært ved at bevare sin objektivitet.

Samtidig er håndværket mere end i orden i Under Fire. Billedside og klipning er eminent, ligesom lydsiden, inkkusive soundtracket, er rigtig flot.

Under Fire handler lige så meget om de store følelser og professionel objektivitet, der kommer på spil, som om de mange ofre i krige. Det er bestemt en film, der værd at stifte bekendtskab med. Eller gense, hvis man allerede tidligere har stiftet bekendtskabet med den!
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
RadonHuset
© 2005-2017