Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 40
Tyrkisk konfekt (1973)
 
 
  Genre: Drama
Instruktør: Paul Verhoeven
Medvirkende: Rutger Hauer, Monique van de Ven m.fl.
Varighed: 94 minutter
  Originalsprog: Hollandsk
Distributør: Another World Entertainment
Udgivet: 6. december 2011
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
Erik (Rutger Hauer) er en fanden i voldsk kunstner, der elsker kvinder. I hvert fald bare den fysiske del af kvinder.

I følge ham selv boller han bedre end Gud og er egentlig en fandens gave til kvinderne. Han er skamløs, hæmningsløs og fuldstændig blottet for almindelig anstændig opførsel.

Han møder den bedårende Olga (Monique van de Ven) og hun tager ham med storm. Han falder totalt for hende og det er heldigvis gensidigt. Hun er meget lig ham, og de passer perfekt sammen.

De bliver gift og deres ægteskab består af op- og nedture. Men deres kærlighed til hinanden kan bære det. Tilsyneladende ...

Tyrkisk konfekt (Turks fruit) er et dampende erotisk drama med to skuespillere, der i den grad giver sig fuldt ud. Rutger Hauer og, især, Monique van de Ven løfter hele filmen op til et niveau lidt højere end et almindeligt kærligsdrama.

Der er mange erotiske scener i - det er jo et erotisk drama og der bliver ikke sparet på noget der. Så hvis man er sart hvad desangår, så er det næppe Tyrkisk konfekt, der skal ses. Medmindre man gerne vil blive forarget.

Det er især sidste del af filmen, der i den grad fænger, og griber en hårdt og brutalt. Det er takket været Monique van der Vens toppræstation, der får karakteren op på fem klaptræer.

Tyrkisk konfekt er en af de største hollandske succeser i filmhistorien med 3,3 millioner solgte biografbilletter i Holland. Filmen blev nomineret til en Oscar for bedste udenlandske film, hvor det dog blev den franske Den amerikanske nat, der løb med statuetten.

Tyrkisk konfekt udkommer i en Paul Verhoeven Collection Box. Boksen indeholder, foruden Tyrkisk konfekt, Den fjerde mand, Spetters, og Soldier of Orange.

Tyrkisk konfekt er et kærlighedsdrama med et meget stort K, tilsat masser af erotik, humor, selvironi og ægte dybtfølt kærlighed. En smuk og gribende historie om to, der elsker hinanden. I medgang og modgang.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Akupunktur og massage
© 2005-2017