Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Tycoon (1947)
 
 
  Genre: Western
Instruktør: Richard Wallace
Medvirkende: John Wayne, Anthony Quinn m.fl.
Varighed: 129 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: On-Air Video
Udgivet: 1. oktober 2007
Anmeldt af: Jann Kalf Larsen
 
 
Ingeniøren Johnny Munroe (John Wayne) bliver hyret af en magtfuld minedirektør til at bygge en jernbane til firmaets nyeste mine. Ruten skal være så kort som mulig, så direktøren ønsker, at der skal laves en tunnel gennem et bjerg.

En tunnel er dog en risikofyldt opgave, så Johnny foretrækker i stedet en bro og en længere rute. Men direktøren får sin vilje og Johnny påtager sig opgaven med at sprænge en tunnel gennem bjerget.

Det viser sig dog hurtigt, at det er en nærmest umulig opgave, som snart vil koste liv blandt arbejderne. Det bringer Johnny på kant med minedirektøren og det hele gøres ikke lettere af, at Johnny forelsker sig i direktørens datter.

Tycoon, der er fra 1947, er en ganske udmærket film, uden at træerne vokser ind i himlen. Spillelængden på over to timer er lige en kende lang nok, da der er en del tomgang undervejs, som uden tvivl ville være blevet skåret fra i en moderne produktion.

Men filmen byder trods alt på såvel action som spænding. Særligt slutscenerne når et klimaks, der må have sat datidens speciel effects-folk på noget af en prøve.

Alt i alt en ganske ok film. Og så vil de lidt specielle farver fra de tidlige farvefilm nok bringe minder frem om svundne tider hos mange.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Akupunktur og massage
© 2005-2017