Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 256
Two Orphan Vampires (1997)
 
 
  Genre: Horror
Instruktør: Jean Rollin
Medvirkende: Alexandra Pic, Isabelle Teboul, Bernard Charnacé m.fl.
Varighed: 103 minutter
  Originalsprog: Fransk
Distributør: Another World Entertainment
Udgivet: 14. september 2010
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
De to søstre Henriette (Isabelle Teboul) og Louise (Alexandra Pic) er forældreløse og bor på børnehjemmet Orphelinat Les Glycines (Blåregn) under ledelse af abbedissestiftelsen de Saint Aubin.

Foruden at de er teenagere, søstre, fromme og dydige, er de også blinde af uforklarlige årsager. Ingen kender deres forhistorie eller hvorfor de er blinde. Da øjenspecialisten Dr. Dennery (Bernard Charnacé) ankommer fra Paris for at tilse dem, er det nonnernes håb, at Gud vil få den gode doktor til at adoptere de to søstre og måske få dem ud af blindhedens trange, mørke fængsel.

Miraklet sker. Doktoren adopterer dem og de kommer til at bo i hans store hus i Paris. Hvad han ikke er klar over er, at de to blinde søstre om natten rent faktisk kan se. De har et perfekt syn, godt nok blåt, men de kan se.

De er vampyrer og skal have slukket deres naturlige blodtørst. Søstrene er selv overbeviste om, at de er døde gudinder, der er genopståede som to forældreløse pigebørn, der menneskeliggøres i virkeligheden.

Dette lyder mærkeligt, men det er også instruktøren Jean Rollin, der står bag. Hans filmiske univers er meget specielt, og enten hader man det eller også bliver man opsuget i det.

Two Orphan Vampires (Les deux orphelines vampires), der udkommer i den originale uklippede version, er Jean Rollins første vampyrfilm efter en lang søvn på 13 år.

Og der er ikke sket meget nytænkning hos Jean Rollin på de 13 år. Det er stadigvæk drømmesekvenser i blåtoner, dyster musik, nøgen hud, lettere erotik, smukke kvinder, spidse tænder, blod, mærkværdige nattevæsener og kirkegårde, der fokuseres på. Men det holder.

Historien er fin og godt fortalt af de to bærende kræfter, Alezandra Pic og Isabelle Teboul. Filmen kan virke lidt langtrukken, men det opvejes egentlig fint af de meget smukke optagelser og poetiske sanseindtryk, man serveres for undervejs.

Af andre af Jean Rollins film kan nævnes: Demoniacs, Night of the Hunted, Lips of Blood, Shiver of the Vampires, Fascination, Grapes of Death og The Iron Rose.

Jean Rollin er en spændende instruktør, og det er et dejligt comeback han gør med Two Orphan Vampires, der er et must for Jean Rollin fans.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
RadonHuset
© 2005-2017