Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Two Hands (1999)
 
 
  Genre: Drama
Instruktør: Gregor Jordan
Medvirkende: Heath Ledger, Bryan Brown, Rose Byrne m.fl.
Varighed: 100 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: NTC
Udgivet: 5. august 2009
Anmeldt af: Jann Kalf Larsen
 
 
Jimmy (Heath Ledger) arbejder på en stripklub i Sydney. Han er ikke en af guds bedste børn, men har en sød og dejlig kæreste, Alex (Rose Byrne). Jimmy har derfor ikke svært ved at takke ja til et simpelt job for narkogangsteren Pando (Bryan Brown), så han kan tjene nogle hurtige, lette penge.

Opgaven er så enkel, at selv et barn kan forstå den: Transporter 10.000 dollar fra A til B og aflever dem til modtageren på bestemmelsesstedet. Men da ingen er hjemme til at tage mod pengene, beslutter Jimmy sig for at smutte en tur på stranden for at slå lidt tid ihjel.

Mens Jimmy er i vandet, bliver hans ejendele endevendt af to unger. De finder selvfølgelig de mange penge og stikker af med dem. De to unger har pludselig penge til deres livs indkøbstur, mens Jimmy må se i øjnene at han ikke kun er 10.000 dollar fattigere, men at hans liv står på spil, hvis ikke han på en eller anden måde kan skaffe mindst 10.000 dollar og aflevere dem tilbage til Pando.

På flugt fra gansterne sammen med kæresten beslutter han at begå et bankrøveri sammen med nogle hærdede kriminelle. Inden bliver han dog fanget af narkogangsterne, blot for at slippe fra dem i sidste øjeblik.

Bankrøveriet udvikler sig til en nærmest farceagtig forestilling, der ikke kan genfortælles, men bare skal ses og nydes i fulde drag. Her går næsten alt, der kan gå galt, fuldstændig galt. Men Jimmy slipper dog fra røveriet med penge nok til at betale Pando tilbage. Nu skal han bare slippe levende fra den opgave også samt genfinde sin kæreste ...

Plottet lyder måske ikke af det store, og omtalen på coveret får ikke ligefrem en til at flå denne australske film ned fra hylden og løbe frem til kassen. Men lad dig endelig ikke snyde, for Two Hands er sgu en ren perle af en film.

Historien er faktisk overraskende god og yderst velfortalt. Der er bid og liv i karaktererne, ligesom der er en helt fantastisk underspillet humor gennem hele filmen. Two Hands er en kende tung i optrækket, men efter filmen først er kommet op i omdrejninger, fænger den som bare pokker.

Det er instruktørens debutfilm og han har sågar også selv skrevet manuskriptet. Begge dele er Gregor Jordan sluppet ualmindelig heldigt fra. Billed- og lydsiden er flot og medrivende, ligesom han har formået at få en nærmest sand perlerække af skuespillere med på løjerne.

Nu afdøde Heath Ledger, der spiller hovedrollen, gør det aldeles fremragende som den unge, ikke for kvikke Jimmy. Heath Ledger er nok bedst kendt for sine senere roller i Brokeback Mountain og som jokeren i den seneste Batman-fortolkning, The Dark Knight.

Bryan Brown, der af de fleste nok kendes fra film som F/X Farlige tricks og Cocktail, hvor han spillede overfor Tom Cruise, er intet mindre end genial i rollen som narkopusheren Pando. Han formår at fremstille karakteren som både et gennemført dumt svin og et mere end gennemsympatisk menneske, man helt naturligt kommer til at holde af.

Two Hands byder desuden på adskillige overraskelser og finurligheder, man ikke lige havde set komme. Og slutningen er temmelig speciel, og skal selvfølgelig ikke røbes. Så er du til en et godt drama, med action, overraskelser og en god del spidsfindig humor, går du bestemt ikke galt i byen med denne film. En film, jeg faktisk allerede glæder mig til at gense!
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
RadonHuset
© 2005-2017