Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Trapez (1956)
 
 
  Genre: Drama
Instruktør: Carol Reed
Medvirkende: Burt Lancaster, Tony Curtis, Gina Lollabrigida m.fl.
Varighed: 101 minutter
  Originalsprog: Engelsk m.fl.
Distributør: Criterion Film
Udgivet: 20. januar 2008
Anmeldt af: Jann Kalf Larsen
 
 
Handlingen i Trapez (Trapeze) tager sit udgangspunkt i en cirkus i Paris. Her arbejder Mike Ribble (Burt Lancaster) højt oppe under teltdugen med at rigge tove og andre remedier for de forskellige kunstnere.

Mike har nemlig ingen frygt for højderne. Som tidligere trapezkunstner er han vant til højderne. Ligeledes var han tidligere kendt og feteret, da han var den eneste, der kunne udføre den farlige tredobbelte saltomortale. Det var dog inden et grimt uheld satte en stopper for karrieren.

En dag dukker Tino Orsini (Tony Curtis) op i samme cirkus. Tino får overbevist den skadede Mike om, at den tidligere stjerne skal lære ham at udføre den tredobbelte saltomortale. Med den tidligere stjerne som griberen.

Artisten Lola (Gina Lollobrigida) ser straks mulighederne og en let vej til egen berømmelse i de to trapezkunstnere. Så hun gør alt for alt for at blive en del af teamet.

Desværre formår hun også at skabe splid. For hendes tilstedeværelse skaber hurtigt gnidninger mellem de to mænd i trapezerne. Og endnu værre, hun distraherer dem, hvilket kan være fatalt højt oppe over managen.

Trapez rummer det hele: Drama, spænding, imponerende stunts, glamour, kærlighed, svig og smerte. Samtidig er nogle af tidens store stjerner at finde i hovedrollerne.

Allerede samme år som filmen udkom, blev den da også belønnet. Instruktøren Carol Reed modtog således en bronzebjørn på Berlin filmfestivalen, mens Burt Lancaster på samme filmfestival kunne indkassere en sølvbjørn for sin rolle i Trapez.

Filmen bærer selvfølgelig præg af, at være over 50 år gammel. Men Trapez holder sig egentlig forbavsende godt og bestemt seværdig. Jeg nød i hvert fald til fulde gensynet med en film, jeg kan huske at have set i min barndom.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
RadonHuset
© 2005-2017