Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Transporter 3 (2008)
 
 
  Genre: Action
Instruktør: Olivier Megaton
Medvirkende: Jason Statham, Natalya Rudakova, Francois Berléand, Robert Knepper m.fl.
Varighed: 99 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Nordisk Film
Udgivet: 7. april 2008
Anmeldt af: Jann Kalf Larsen
 
 
Titlen på denne film, Transporter 3, er et temmelig åbenlyst tegn på, at der har været et par tidligere film. Og lad det være sagt med det samme: Jeg har ikke haft lejlighed til at stifte bekendtskab med forgængerne. Dermed har jeg ikke forudsætningerne til at bedømme denne 3'er i forhold til de tidligere film.

På den anden side, har jeg så heller ingen forudindfattede fordomme. Jeg kan nøgternt betragte denne film som et produkt, der skal tale 100 procent for sig selv. Og en nøgtern vurdering kan trods alt være svær, hvis man har set tidligere film baseret på det samme koncept og tema.

Med disse forbehold vil jeg med det samme tilstå, at jeg følte mig ualmindelig godt underholdt i de lidt over halvanden time, Transporter 3 udfolder sig på fladskærmen. For det er en film med masser af action og mange andre elementer, der er med til at skabe en ægte drengerøvsfilm.

Handlingen i Transporter 3 er ellers ret banal og, rent ud sagt, temmelig tynd. Frank Martin (Jason Statham) bliver, mod sin vilje, sat til at transportere en vigtig last, bestående af nogle tasker med et ikke angivet indhold samt en ung kvinde, fra Frankrig til en ukrainsk havneby.

Valentina (Natalya Rudakova), som den unge kvinde hedder, viser sig at være den egentlige last, Hun er nemlig ikke kun kidnappet, men samtidig nøglen til et spil om at få lov til at dumpe giftigt, industrielt affald i det tidligere Sovjetunionen. Bag kidnapningen står skurken Johnson (Robert Knepper), der har påtaget sig opgaven med at få "lasten" bragt fra A til B samt at få Frank Martin til at udføre jobbet.

For at sikre Frank Martins deltagelse, er han blevet påtvunget et særligt armbånd, som vil eksplodere, hvis han fjerner sig mere end 25 meter fra sit køretøj - en yderst potent Audi med tilsyneladene helt unikke features, men mere om det lige om lidt.

Frank Martins modvilje mod at blive tvunget til at foretage denne mennesketransport gennem Europa giver masser af muligheder for slagsmål mellem de gode og de onde. Ikke kun med skydevåben, men også med de bare næver. Det kommer der mange flotte kampscener ud af, hvor ingen overmagt synes at være for stor for den gode Mr. Martin.

Med kampscenerne får Jason Statham også rige muligheder for at fremvise sin yderst muskuløse og veltrimmede krop (ja, der skal vel også være øjeguf for tøserne). Jason Statham får undervejs også lov til at demonstrere sine evner på en BMX-cykel - i noget, der må ligne et temmelig bizart forfølgelsesløb.

Men tilbage til den forundelige Audi, der vist ikke bare lige er kommet ud fra det almindelige samlebånd. For eksempel formår det firhjulede køretøj på et tidspunkt af sig selv at erstatte en smadret siderude uden videre og senere at være udstyret med indbyggede luftlommer, der kan hæve bilen fra bunden af en mørk sø.

Til at binde det hele sammen i denne temmelig tynde historie, fungerer politiinspektør Tarconi (Francois Berléand), der uden tvivl også har været indblandet i de tidligere film, som en slags fortæller og tovholder. Han har i hvert fald en afgørende finger med i spillet flere gange.

Uanset at plottet er både tyndt og hullet som en si, så er Transporter 3 hamrende god underholdning. Den er spækket med action og der er smæk til de slemme drenge for alle pengene. Og sidder man ikke lige med de anmelder-kritiske briller på, så vil mange af de sjove fejl og det tynde næppe skæmme helhedsindtrykket.

Jeg var i hvert fald, trods anmelderbriller und alles, godt underholdt hele filmen igennem. Og jeg kan derfor ikke andet end anbefale dette actionbrag af en film.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Akupunktur og massage
© 2005-2017