Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Transamerica (2005)
 
 
  Genre: Drama
Instruktør: Duncan Tucker
Medvirkende: Felicity Huffman, Kevin Zegers
Varighed: 103 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Nordisk Film
Udgivet: 20. juni 2006
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
Bree (Felicity Huffman) er en regelret kvinde. Hun har styr på tilværelsen og arbejder to jobs, så hun kan få råd til kønsskifteoperationen, hun drømmer om og har forberedt gennem flere år, dels med hormonbehandlinger, dels med kropsreguleringer. Nu er drømmen næsten gået i opfyldelse, der er kun en uge til den store dag. Men så ringer telefonen ...

Engang for små 18 år siden havde hun en affære. Det var dengang, hun var Stanley, og denne affære har åbenbart haft konsekvenser i form af en søn ved navn Toby (Kevin Zegers). Han sidder i fængsel og har hårdt brug for sin biologiske fars hjælp.

Bree møder op i fængslet i kjole og sommerhat og får ham løsladt. Hun udgiver sig for at være fra en kirkelig organisation, der hjælper unge vildfarne sjæle.

Nu starter er underfundig tur tilbage til L.A. og operationen.

Indrømmet, det er ikke en film, jeg lige umiddelbart ville flå ned fra hylden. Konceptet lyder på forhånd kikset og som en B-film, men ... jeg blev overrasket på den gode måde.

Transamerican er et velspillet drama, og de to hovedrolleindehavere Felicity Huffman (Desperate Housewives) og Kevin Zegers (Wrong Turn) er forrygende sammen. Der bliver taget hul på en del tabuer og fordomme, og dette gøres på en fin og sober måde.

Der er mange søde og lune scener, og selvom det virker lidt underligt, at en kvinde spiller transseksuel mand, holder historien og troværdigheden.

Transamerica kan man sagtens lægge i kurven, hvis man lige har dette i baghovedet: Det er ikke en komedie med de traditionelle forvekslinger, men derimod et dybt seriøs drama om transseksualitet, fordomme og venskab.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Alt om det at være katteejet
© 2005-2017