Forside
Forside
Shenmen - akupunktur med hjertet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Traitor (2008)
 
 
  Genre: Action
Instruktør: Jeffrey Nachmanoff
Medvirkende: Don Scheadle, Guy Pearce m.fl.
Varighed: 110 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Nordisk Film
Udgivet: 3. marts 2009
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
Der har været adskillige terrorangreb rundt om i verden, og FBI har endelig en hovedmistænkt, den sudanske Samir (Don Cheadle), der kom til USA som 12-årig og sidenhen blev uddannet som officer i Speciel Force.

FBI mistænker Samir for at være med i den berygtede terrorgruppe Al-Nathir, og de vil naturligvis have fat i ham. Samir befinder sig nu i Yemen, og under et våbensalg bliver han anholdt. FBI øjner en chance for at få ham til at tale, men forgæves.

I fængslet møder han Omar (Saïd Taghmaoui), som han bliver venner med. De har begge to fælles interesser – begge er stærkt troende muslimer og terrorister.

Omar og Samir samt en lille gruppe mænd formår at flygte fra fængslet, og de kommer godt rundt i hele verdenen, stærkt forfulgt af FBI’s bedste terrorbekæmper, Clayton (Guy Pearce).

Men sandheder kan gradbøjes, og forræderi kan udøves på flere niveauer. Spørgsmålet er bare, hvem er hvem?

Traitor er en udmærket actionfilm, der på troværdig vis skildrer begge sider af terrorproblematikken. Dels FBI’s arbejde og dels terroristernes ideologi.

Plottet er fremragende og selvom Traitor på et tidspunkt virker uendelig fastlåst, vender situationen igen og nagler en fast i sofaen i spænding.

Især er sidste halvdel af filmen utrolig spændende og nervepirrende. Det er konspiration på højt plan og meget tankevækkende.

Don Cheadle, der normalt kendes som en fremragende birolleskuespiller, blandt andet fra film som Crash, Hotel Rwanda og Attentat på Nixon, gør en god figur som terroristen Samir.

Guy Pearce, som blandt andet kendes fra Death Defying Acts, Factory Girl og First Snow, er helt i topform og spiller formidabelt.

Traitor overraskede mig positivt og gav en god oplevelse. Så jeg kan varmt anbefale at sætte 110 minutter af til denne spændende, aktuelle film.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Alt om det at være katteejet
© 2005-2017