Forside
Forside
Shenmen - akupunktur med hjertet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Trade (2007)
 
 
  Genre: Drama
Instruktør: Marco Kreuzpaintner
Medvirkende: Cesar Ramos, Paulina Gaitan, Alicja Bachleda-Curus, Kevin Kline m.fl.
Varighed: 115 minutter
  Originalsprog: Spansk, russisk, polsk, engelsk m.fl.
Distributør: Nordisk Film
Udgivet: 22. juli 2008
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
13-årige Adriana (Paulina Gaitan) bliver brutalt kidnappet på åben gade i Mexico City. Hendes halvkriminelle storebror Jorge (Cesar Ramos) bliver rasende og opsøger distriktets leder, der blot kan oplyse om, at det grangiveligt er russere, der har taget Adriana med henblik på videresalg til sexindustrien.

En ung polsk mor, Veronica (Alicja Bachleda-Curus) er på vej til Los Angeles via Mexico for at skabe grobund for en bedre tilværelse for sig selv og sin lille søn Gregor, der stadig befinder sig i Polen. Hun er kommet i kontakt med et bureau, der kan videreformidle kontakten til et bedre liv.

Desværre går det op for hende alt for sent, at hun ligeledes er kidnappet til sexindustrien. Adriana og Veronicas veje krydses, og Veronica påtager sig en beskytterrolle over for dels Adriana, dels over for de andre purunge piger og drenge, der er kidnappede.

Imens er Jorge målrettet og sætter kurs mod Rio Grande for at redde sin søster. Han skyr ingen midler, og på et tidspunkt render han ind i den amerikanske politimand Ray (Kevin Kline), der selv leder efter en ...

Trade er en film med et ganske aktuelt og trist budskab. I og med at CIA anslår at mellem 50.000 og 100.000 piger, drenge og kvinder hvert år bliver bortført til USA, hvorfra de bliver solgt til prostitution, til pædofile og andre perverse. På verdensplan anslås det til at være over 1 million mennesker, der deler samme grufulde skæbne.

Det er en skræmmende historie, Trade viser, men en meget vigtig en af slagsen. Filmen har vundet fem internationale filmpriser og yderligere nomineret til to, og har været med til at sætte fokus på handlen med mennesker.

Paulina Gaitan er fantastisk i rollen som Adriana. Hun formår gennem hvert sekund at forandre sig. Især ses det i hendes øjne. Fra at være en glad smilende pige med et glimt i øjet forvandles hun til en forskræmt lille voksen pige, der intet liv har i øjnene. Det er fantastisk.

Cesar Ramos yder også en formidabel præstation. Han er så overbevisende i sine frustrationer, vrede, sorg og kærlighed til søsteren. Der er scener, så hjertegribende og rørende at det nærmer sig hulkestadiet, og der er scener, som er så intense, at man glemmer at trække vejret.

Trade bæres i den grad oppe af de eminente skuespilpræstationer samt den barske historie, og det er en film, alle burde se samt tage stilling til. Det er ikke kun "over there" problemet hersker. Det er verdensomspændende og organiseret kriminalitet, der burde være meget mere fokus på.

Jeg kan kun give mine bedste anbefalinger til Trade. Det er en barsk omgang, men hold da op - hvor er det godt og yderst tankevækkende.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
RadonHuset
© 2005-2017