Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Touching Home (2008)
 
 
  Genre: Drama
Instruktør: Logan og Noah Miller
Medvirkende: Ed Harris, Logan Miller, Noah Miller m.fl.
Varighed: 108 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Another World Entertainment
Udgivet: 22. november 2011
Anmeldt af: Jann Kalf Larsen
 
 
Clint Winston (Noah Miller) og Lane Winston (Logan Miller) er tvillinger og deler den samme drøm. De vil være professionelle baseball-spillere.

Drømmen er deres fælles chance for at bryde ud af de fattige kår, de stammer fra. Og chancen for at komme videre efter en opvækst i en dysfunktionel familie, der ikke kun har været, men stadig er, stærkt præget af en far, Charlie Winston (Ed Harris), der er alkoholiker og hjemløs.

De to sønner arbejder sammen med deres far i et stenbrud. Hårdt fysisk arbejde, som brødrene supplerer med dedikeret baseball-træning. Nogle gange støttet af deres far, men lige så ofte modarbejdet.

For det er bestemt ikke uden problemer at have en far, der ikke kun er alkoholiker og hjemløs, men som samtidig også lider af ludomani. Særligt ikke, når man trods alt elsker sit fædrene ophav og forsøger at hjælpe bedst muligt.

Touching Home er baseret på Logan og Noah Millers eget liv. Filmen er en form for hyldest til deres egen far, og de to tidligere baseball-spillere har såvel skrevet manuskript som instrueret. Desuden spiller de selv med i de yderst vigtige roller som tvillingerne med ambitionerne om et bedre liv.

Touching Home er en ganske udmærket film, men kunne have været langt bedre. For der mangler i den grad fokus på hvad filmen egentlig er: Drama, kærlighedsfilm eller sportsfilm.

Ok, i den sidste del af Touching Home bliver kærlighedshistorien og den sportslige del kørt ud på et sidespor, så man ikke længere er i tvivl. Til gengæld efterlades man så også med to uforløste fortællinger. Det er en skam.

Omvendt er det drama, man får lov at følge til dørs, en både tragisk og rørende historie om en alkoholiker og hans familie, om drømme og håb, om skuffelser og glæder, og om at give og miste. Desværre mangler der så bare dybde i dette drama, hvor det allerstørste spørgsmål, nemlig hvorfor, aldrig bliver besvaret - eller bare tilnærmelsesvis berørt.

Kigger man på skuespillet, så er det generelt godt. Ed Harris er fremragende i rollen som den alkoliserede far. Til gengæld mærker man, at brødrene Logan og Noah Miller ikke er i deres naturlige element som skuespillere.

Men alt i alt Touching Home absolut værd at stifte bekendtskab med. For den rummer så afgjort hjertegribende momenter, der gang på gang kan kalde følelserne frem. Og det er efterhånden lidt af en bedrift i sig selv.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
RadonHuset
© 2005-2017