Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Torso (1973)
 
 
  Genre: Giallo
Instruktør: Sergio Martino
Medvirkende: Suzy Kendall, Tina Aumont, Angela Covello m.fl.
Varighed: 89 minutter
  Originalsprog: Italiensk
Distributør: Another World Entertainment
Udgivet: 23. april 2007
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
Efter en række brutale mord i en ikke navngivet by i Italien, beslutter fire opskræmte veninder, Daniella, Ursula, Jane og Katie sig for at få mordene lidt på afstand og tager derfor op i Daniellas onkels sommervilla i bjergene.

De er unge, de er smukke og kunststudiner. Deres skønhed tiltrækker selvfølgelig det modsatte køn, men de er mere interesserede i hinanden, og det er ikke kun venindesnak, de beskæftiger sig med i villaen.

Jane (Suzy Kendall) falder desværre og forstuver anklen. Hun bliver derfor passet og plejet af de tre andre, og efter en omgang med smertestillende piller og champagne sover hun meget tungt. Da hun vågner op ad formiddagen, finder hun sine tre veninder maltrakteret på det groveste.

Filmens originale titel er I corpi presentano tracce di violenza carnale, der bedst kan oversættes med Ligene bærer spor af seksuel betonet vold. Dette siger alt om Torso og den genre, den repræsenterer, nemlig giallo .

Filmen udkommer i en uklippet og total restaureret version, og det er lykkedes godt. Billed og lyd er helt i top. Eftersom Torso er uklippet, er nogle af de tidligere fraklippede censurerede scener sat ind igen, og de er ikke dubbet på engelsk. Dette kan godt virke lidt forvirrende i starten, men efter et stykke tid lægger man ikke mærke til det.

Effekterne er ikke særlig gode, men vi er jo også godt forvænte i dag, og taget i betragtning af at filmen er fra 1973 er det ikke helt så ringe. Der er dog nogle scener, som bliver ufrivilligt komiske, f.eks. en scene hvor en pengeafpresser bliver mast mod en mur af sit offers bil. Man kan så tydeligt se, at det er en gummidukke, der bliver brugt.

Torso blev instruktøren Sergio Martinos mest kendte film udenfor Italien, især blev filmen et hit i USA, og den har været inspirationskilde til de amerikanske slasherfilm som for eksempel Fredag den 13. og Halloween.

Det, der hiver Torso op på fire klaptræer, er en cirka 30 minutter scene, hvor Suzy Kendall er alene med morderen. Det er så nervepirrende, at det næsten ikke er til at bære.

Nu er det kun min anden Giallo film, jeg ser og anmelder, men jeg synes helt klart, at det er en spændende genre, og det skorter bestemt ikke på blod, sex og nervepirrende spænding.

Kan man lide de gængse amerikanske mainstream slasherfilm og gysere, så prøv at se en giallo. Det kan varmt anbefales.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Alt om det at være katteejet
© 2005-2017