Forside
Forside
Shenmen - akupunktur med hjertet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Top of the Lake (2013)
 
 
  Genre: Thriller
Instruktører: Jane Campion og Garth Davis
Medvirkende: Elisabeth Moss, Thomas M. Wright, Peter Mullan m.fl.
Varighed: 345 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Atlantic
Udgivet: 10. oktober 2013
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
12-årige Tui (Jacqueline Joe) går ud i en sø i South Lake District, New Zealand, for at . Hun er nærmest kun et barn, trist, desperat og gravid. Hun vil dø. Men bliver dog reddet. Og så ruller møllen med politi og de sociale myndigheder.
Den unge og uerfarne detektiv Robin Griffen (Elisabeth Moss), der alligevel er på besøg hos sin kræftsyge mor i nærheden, bliver sat på sagen. Hun er usikker, men formår dog at få pigen i tale. Men kan ikke få ud af hende, hvad der er sket og hvem faderen til barnet er.

Og pludselig forsvinder den 12-årige pige, der er gravid i femte måned, som dug for solen.

Nu må Robin forsøge at finde hende, men hvor? Er Tui bare gået ud i bushen? Er hun dræbt? Eller har hun begået selvmord?

I sin søgen efter Tui, kommer Robin i berøring med mange forskellige samfundslag og mennesker. Hendes ekskæreste, Johnno (Thomas M. Wright), som hun hurtigt finder sammen med igen. Hans far og familie.

Men også en mærkelig kvindegruppe, der er anført af kvinden GJ, der bare bare har slået sig ned i området Paradise, som Tuis far, den karismatiske Matt (Thomas M. Wright), kræver rettighederne til.

Samtidig med at Robin skal forholde sig til alle disse forskellige mennesker, må hun også forholde sig til sig selv og se fortiden i øjnene for også at komme videre med fremtiden. Det bliver en følelsesmæssigt smertelig tid for hende.

Top of the Lake er en mini-serie på i alt fem timer og femogfyrre minutter. Indrømmmet, det er lang tid. Men den fik mig til at sidde oppe til klokken to om natten. Fordi jeg liiiiige skulle se næste afsnit.

Persongalleriet er mangfoldigt og yderst farverigt. Der er mange personer at holde styr på. Især i starten, hvor det kan virke lidt forvirrende og rodet. Men meget hurtigt bliver man suget ind i historien og personerne.

Hver gang et lag bliver skrællet af, bliver det blot dækket af et nyt, der skal opklares. Det er utrolig godt lavet og tænkt fra instruktøren og forfatteren Jane Champions side.

Der kommer mange drejninger og finurligheder undervejs i historien, så man som tilskuer ikke kan vide sig helt sikker på sammenhængene. Man har blot en dunkel anelse.

Optagelserne fra naturen i New Zealand er åndeløst smukke, og egentlig har man selv lyst til bare at droppe forbi Paradise og slå sig ned i intetheden. Mærke at man lever.

Jeg blev utroligt fascineret af hele plottet. Af skuespillerne. Af den gudeskønne natur i New Zealand. Af det hele. Jeg kan kun varmt anbefale at sætte 345 minutter af. De er ikke spildte på nogen måde.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
RadonHuset
© 2005-2017