Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Top Dog (2014)
 
 
  Genre: Action
Instruktør: Martin Kemp
Medvirkende: Leo Gregory, Ricci Harnett m.fl.
Varighed: 92 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Another World Entertainment
Udgivet: 12. februar 2015
Anmeldt af: Jann Kalf Larsen
 
 
Billy Evans (Leo Gregory) har egentlig et ganske godt liv. Godt job som selvstændig. Dellig kone og søn. Plus alle vennerne, der ser op til ham. Der er bare et lille men ...

Billy er nemlig, sammen med flertallet af de gode venner, hooligan. En af den slags typer, der, under dække af at være fodboldfan, gør sit bedste for at lave ballade og slås med ligesindede fjolser.

Men så kommer gangsteren Mickey (Ricci Harnett) pludselig ind i ligningen, der udgør Billys dagligdag. Og Billy beslutter sig for at pisse territorie af. På den måde, han normalt gør det bedst: Sammen med vennerne og via meningsløs vold.

Den meningsløse vold kommer dog retur som en anden boomerang, hvilket betyder, at Billys bedste ven mister livet. Og nu bliver det hele pludsellig meget personligt og et spørgsmål om hævn.

Billy får ganske vist sin hævn. Men må også hurtigt sande, at han har gabt over langt mere, end han kan håndtere. Samtidig står han mere og mere ene med problemerne, og desuden kommet i politiets søgelys ...

Top Dog er endnu et bidrag i den efterhånden lange række af film, der fra forskellige vinkler belyser den britiske hooliganisme. Andre film i samme boldgade er blandt andre Hooligans og The Football Factory.

Top Dog bringer som sådan ikke noget nyt på banen i forhold til hooligans og deres forkvaklede syn på social omgang med andre mennesker. Historien tilføjes dog et mindre twist mod slutningen, så filmen trods alt ikke er totalt forudsigelig, men det bruges ret beset blot som et dække for yderligere, meningsløse handlinger.

Ganske som historien er skuespillet på det jævne, men med enkelte lyspunkter. Teknisk set er der intet at udsætte på Top Dog, så både billed- og lydside er aldeles udmærket. Og den ofte mørke stemning undervejs, understøtter fint det temmelig trøstesløse miljø, der danner baggrunden.

Jeg vil på ingen måde kalde Top Dog for spild af halvanden time. For filmen har bestemt sine momenter og der bydes på masser af action. Men den meningsløse vold kan næsten ikke andet end at brænde sig fast på nethinden.

Men nogen stor film er det absolut ikke. Derfor lander det samlede indtryk på lige over middel.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Alt om det at være katteejet
© 2005-2017