Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 78
Tomgang (2013)
 
 
  Genre: Komedie
Instruktør: Mick Øgendahl
Medvirkende: Mick Øgendahl, Sami Darr, Sarah Grünewald, Rune Klan m.fl.
Varighed: 192 minutter
  Originalsprog: Dansk
Distributør: Nordisk Film
Udgivet: 1. december 2013
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
Mathias (Mick Øgendahl) har lige arvet sin farmors kiosk. Okay, lige og lige ... Det er tre år siden, men han har aldrig fået solgt den. Selv om det er hans mening.

Men egentlig er det ganske rart at fordrive tiden i sin egen kiosk sammen med sine venner, Theis (Rune Klan) og Aslan (Sami Darr). Samt Theis' mor, Rita (Tina Gylling Mortensen), som Theis stadig bor hos.

Lige overfor kiosken er åbnet en blomsterbutik, og Mathias er blevet forelsket i blomsterdamen Mie (Sarah Grünewald). Men førstehåndsindtrykket er ikke lige så godt for Mie. Hun får fejlagtigt opfattelsen af, at Mathias er homoseksuel.

Men derfor kan de jo sagtens være "veninder". Og selvom Mathias hellere ville meget mere, kan han ikke få sig selv til at fortælle sandheden ...

Tomgang rullede over skærmen fra Zulu, og da jeg ikke har denne kanal, glædede jeg mig meget til at se serien. Okay, det er dansk humor, og desværre et manuskript, der meget gerne ville have været Klovn.

Der bliver således taget fat i en masse dagligdags, mærkværdige situationer. Situationer, som virker plausible nok, og indimellem er rigtig sjove.

Der bliver også taget hul på fordomme. Blandt andet vores opfattelse af kioskejere! De skal være af anden etnisk oprindelse og dette kommer der en del morskab ud af, når Mathias toner frem bag disken som chefen, og Aslan bliver siddende inde i baglokalet.

Og det er da helt klart, at når Aslan modtager en pakke fra sit oprindelsesland og gemmer den under disken, at det må dreje sig om narko.

Selve karakterne er fint grovskåret og aldrig på kanten af det direkte tåkrummende. Især kan jeg godt lide Theis' mor, Tina Gylling Mortensen, der har begge sine ben solidt plantet i jorden og dog kan de fejes væk under hende. Hun er en fin karakter og giver sin "søn", Rune Klan, godt mod- og medspil.

Mick Øgendahl behøver vist ingen nærmere præsentation. Han er en fantastisk multikunstner, der besidder mange talenter De sjove, de alvorlige og de lidt sørgmodige.

Alt i alt er Tomgang en god serie at muntre sig med en eftermiddag, hvor man bare skal have pizza, lunken cola og et varmt tæppe over sig.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
RadonHuset
© 2005-2017