Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Tjener, der er en marsmand i min suppe (1981)
 
 
  Genre: Komedie
Instruktør: Jean Girault
Medvirkende: Louis de Funès, Jean Carmet, Jacques Villeret m.fl.
Varighed: 98 minutter
  Originalsprog: Fransk
Distributør: Another World Entertainment
Udgivet: 10. oktober 2013
Anmeldt af: Jann Kalf Larsen
 
 
Claude Ratinier (Louis de Funès), til daglig kaldet Le Glaude, er pensioneret træskomager og enkemand. Han bor i en gammel rønne, uden for en kedelig, fransk provinsby.

Ved siden af Claude bor Francis Chérasse (Jean Carmet), eller Le Bombé som de fleste kalder ham. Francis har tidligere arbejdet som brøndgraver, men er nu også pensionist.

Der er ikke det store at tage sig til for de to pensionister, så dagene bliver brugt på at drikke rødvin og spise hjemmelavet kålsuppe. Om aftenen drikker de mere rødvin og fiser den af - i bogstaveligste forstand.

Den larmende aftenbeskæftigelse lokker imidlertid en rummand, La Denrée (Jacques Villeret), fra planeten Oxo til. Rummanden ankommer, meget sulten, efter de to pensionisters sengetid, men larmen får såvel Claude som Francis ud af dynerne.

Francis når at se rummanden, inden han bliver bedøvet. Claude, derimod, indleder et venskab med La Denrée, mens han serverer sin kålsuppe for den sultne rummand.

Inden La Denrée atter drager ud i rummet, lover han Claude at komme på besøg igen. Hvilket han ofte gør, om ikke andet for at få mere kålsuppe og, med tiden, at lære at drikke rødvin.

Venskabet mellem den pensionerede træskomager og rummanden blomstrer, og La Denrée hjælper med at skaffe Claude sin afdøde hustru tilbage. I levende live igen. Der er bare ét problem. Hustruen kommer nemlig tilbage som 20-årig og bliver hurtigt så træt af pensionisttilværelsen, at hun tager til Paris i stedet.

La Denrée og Claude er nu så gode venner, at Claude, inklusive nabo og kat, bliver inviteret til at flytte med til Oxo, hvor man bliver 200 år gammel. Samtidig har byens borgmester store planer, der skal revitalisere den søvnige provinsby, blandt andet med et stort beboelseskompleks på pensionisternes ejendomme.

Men hverken Claude eller Francis har lyst til forandringer eller til at forlade Jorden. De nyder deres pensionisttilværelse med kålsuppe og masser af rødvin samt hinandens selskab. Men fremskridtet i byen kan de ikke undgå og det betyder, at de må træffe nogle alvorlige beslutninger ...

Tjener, der er en marsmand i min suppe (La Soupe aux choux) er ikke en komedie i gængs de Funès-stil. Der bydes nemlig på meget mere dybde i denne velspillede film.

Filmen, der i øvrigt blev den andensidste for Louis de Funès, viser den franske komiker i en nærmest afdæmpet stil - i forhold til den velkendte, koleriske facon, han ellers blev kendt for.

Tjener, der er en marsmand i min suppe byder heller ikke på helt så meget falden-på-halen komik som ellers i en de Funès-film.´Man kan så kun gisne om det skyldes, at Louis de Funès selv har været med til at skrive manuskriptet.

Uanset hvad, byder Tjener, der er en marsmand i min suppe på masser af sjove scener og situationer. Men det er samtidig en lidt trist film, der tager fat i nogle af de uundgåelige udfordringer ved at blive ældre.

Men det er, som nævnt, også en fortælling om stærke venskaber og troen på egne ideer. Det gør alt sammen Tjener, der er en marsmand i min suppe til en film, der er absolut værd at stifte bekendtskab med.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Akupunktur og massage
© 2005-2017