Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 56
Tintin boks (2005)
 
 
  Genre: Animation
Instruktør: Eddie Lateste m.fl.
Medvirkende: Tintin og alle de andre herlige figurer
Varighed: 897 minutter
  Originalsprog: Fransk
Distributør: Nordisk Film
Udgivet: 24. oktober 2005
Anmeldt af: Jann Kalf Larsen
 
 
Man blegner en kende, når man får dette box-sæt mellem hænderne. Det består nemlig af ikke mindre end syv DVD'er, som hver især rummer mellem to og fire herlige, animerede udgaver af de klassiske tegneserieperler.

Det er lettere omsonst, at forsøge, at forklare handlingen i en samling af tegnefilm, som denne. Men de handler selvfølgelig alle om stjernereporteren Tintin og hans venner på forskellige og underholdende eventyr.

De enkelte historier holder sig tæt op af de oprindelige historier og giver lige den ekstra dimension, at de nu er animerede. Noget, der uden tvivl vil være med til at skaffe den klassiske tegneserie en ny skare af tilhængere.

For det er godt håndværk hele vejen igennem. Man genfinder den samme lune og humor som i det tegnede forbillede. Om end der, som med enhver filmatisering af et trykt værk, ikke er plads til helt den samme fordybelse. Her opdager man det bare ikke.

Tegnefilmene er heldigvis ikke blevet gjort politisk korrekte i forhold til de klassiske striber. Det er Tintin og alle de andre figurer, som jeg husker dem. Inklusive Kaptajn Haddocks eder og forbandelser. Og sådan skal det bare være.

Det er ikke muligt, at vælge originalsproget mht. til lydsiden, ligesom undertitler er sparet bort. Mht. til originalsproget, fransk, er det nok godt det samme, da det alligevel er et sprog, de færreste danskere mestrer i en grad, så de ville kunne få det fulde udbytte af de mange sproglige nuancer undervejs.

Det er dog kritisabelt, at der ikke er mulighed for at få undertekster på. Det tilsidesætter den del af den danske befolkning, der lider af problemer med hørelsen. Og det synes jeg ikke er fair, hvilket trækker et klaptræ fra en ellers perfekt oplevelse.

Alt i alt et herligt, herligt gensyn med en af mine yndlingstegneserier - tilmed i filmisk format. Og det bedste af det hele er, at her er rigeligt til flere weekender med varm kakao, nybagte boller og fødderne op i sofaen foran flimmerkassen. Nå ja, og katten inden for nussevenlig rækkevidde, blev jeg lige mindet om :)/td>
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Alt om det at være katteejet
© 2005-2017