Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Tin Man (2007)
 
 
  Genre: Eventyr
Instruktør: Nick Willing
Medvirkende: Zooey Deschanel, Neal McDonugh, Alan Cumming, Kathleen Robertson m.fl.
Varighed: 180 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Atlantic
Udgivet: 7. november 2013
Anmeldt af: Jann Kalf Larsen
 
 
DG (Zooey Deschanel) bor på en med sine forældre og arbejder som servitrice på den lokale kaffebar. Men DG synes ikke, hun passer ind i sine rammer med sine kunstneriske evner og visioner om en eventyrlig verden.

Hun har også underlige drømme og en nat viser det sig, at en drøm om en truende tornado er virkelighed. Men med uvejret kommer også en flok barske mænd i lange frakker med våben, der trænger i den lille families hjem.

Sammen med sine forældre tager DG nu flugten - lige ud i tornadoens hvirvlende vinde. Og da hun igen vågner op, befinder hun sig i en meget anderledes verden, O.Z. (Outer Zone), der regeres af den onde troldkvinde Azkadellia (Kathleen Robertson).

Også i denne verden er DG på flugt. For DG er nøglen til en speciel juvel, troldkvinden vil have fingre i. Det viser sig tilmed, at Azkadellia er DG's søster og at de forældre, hun er vokset op hos, slet ikke er hendes rigtige forældre.

DG finder dog hurtigt allierede i O.Z. I første omgang Glitch (Alan Cumming), der i bogstaveligste forstand er en halvhjerne efter at have været i kløerne på troldkvinden og hendes håndlangere. Og en tidligere ordenshåndhæver, Wyatt Cain (Neal McDonough), der har været spærret inde i en metaldragt.

Siden støder Raw (Raoul Trujillo), der også er et af troldkvindens ofre, og Toto (Blu Mankuma), der kan skifte mellem at være hund og menneske, til trioen. De fem skal nu forsøge at stoppe Azkadellias ondskab ...

Når man ser Tin Man får man hurtigt associationer til Troldmanden fra Oz. Men det bliver ved associationerne, for selv om denne moderne fortolkning tager udgangspunkt i filmklassikeren fra 1939, er der milevid forskel.

Og heldigvis for det. For det er en langt mere handlekraftig hovedperson, man bliver præsenteret for. I det hele taget er der godt med action i Tin Man, så den kan holde et moderne publikum fænget.

Selv om Tin Man egentlig er ganske godt lavet og udmærket filmet, så minder O.Z. ganske meget om den verden, man præsenteres for i Ringenes Herre-filmene. Det er næppe helt utilsigtet.

Skuespillet er mestendels udmærket, men Zooey Deschanel i den temmelig vigtige rolle som DG får det ikke rigtig til at fungere på noget tidspunkt. Til gengæld gør Alan Cumming som Glitch en rigtig god figur, hvilket til dels opvejer for hovedpersonens manglende engagement.

Tin Man er en lang omgang med sine omkring tre timers spilletid, fordelt på to dvd-skiver. Men det bliver ikke på noget tidspunkt unødigt langtrukkent og der er heller ikke handlingsmæssige huller, selvom den oprindelige tv-udgave faktisk er beskåret med en tredjedel i denne dvd-udgave.

Så er man til eventyr, dramatik og spænding, er Tin Man et ganske godt bud. Særligt da historien er ganske godt skruet sammen, omend den til tider er en kende forudsigelig. Alt i alt er det god underholdning.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Akupunktur og massage
© 2005-2017