Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Tilbage til Cold Mountain (2003)
 
 
  Genre: Romantisk drama
Instruktør: Anthony Minghella
Medvirkende: Nicole Kidman, Jude Law, Renée Zellweger m.fl.
Varighed: 148 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Buena Vista Home Entertainment
Udgivet: 15. september 2004
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
Tilbage til Cold Mountain er blevet udråbt som årets film, og når jeg ser sligt, er jeg altid meget skeptisk. Men ... denne anmeldelse burde bare består af: SE DEN.

Den unge smukke præstedatter Ada (Nicole Kidman) ankommer til den lille bjerglandsby Cold Mountain i North Carolina sammen med sin far.

Et par flygtige møder med tømreren Inman (Jude Law) forandrer alt. Den amerikanske borgerkrig er ved at bryde ud, og Inman drager i krig. Han bliver hårdt såret, og det eneste, der holder håbet oppe, er tanken om at komme hjem til Cold Mountain og Ada.

Hjemme i Cold Mountain på præstegården Black Cove, er Ada ved at opgive ævred. Hendes far er pludselig død, og hun har ingen anelse om, hvordan man holder en gård. Hun får uventet hjælp af Ruby (Renée Zellweger), som er en rigtig praktisk gris, og de begynder ved fælles hjælp at få gården og livet til at fungere.

Årene går. Inman bliver hårdt såret, og han tager en svær beslutning. Han deserterer, og så begynder den lange vandring tilbage mod Cold Mountain.

Filmen er utrolig smukt optaget, og historien er fabelagtig god. Jeg kom hele følelsesregistret igennem.

Der blev hulket, grint, gyst og hulket igen. Nicole Kidman er så sød og overbevisende i sin rolle som Ada, at det næsten ikke er til at holde ud. Det vrimler i øvrigt med pragtfulde personager. Men den skuespiller, som jeg i den grad nød, var Renée Zellweger, som den fanden-i-voldske Ruby. En fantastisk rolle, som hun da også fik en Oscar for. Og det er fuldt ud fortjent.

Selv om Tilbage til Cold Mountain er en kærlighedshistorie, er der absolut intet pladderballeagtigt over den. Den skildrer på smukkeste vis krigens rædsler, konsekvenserne for desertører, de tilbageblevne kvinder i landsbyen, venskaber og kærlighedens forunderlige væsen.

Jeg kan kun give ros til denne film (jeg har fået set den et par gange eller tre allerede), og slutter af med at sige: SE DEN. Og husk at have køkkenrullen i nærheden.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
RadonHuset
© 2005-2017