Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Thunderbolt and Lightfoot (1974)
 
 
  Genre: Action
Instruktør: Michael Cimino
Medvirkende: Clint Eastwood, Jeff Bridges, Geoffrey Lewis, Gary Busey m.fl.
Varighed: 110 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: NTC Film
Udgivet: 9. april 2010
Anmeldt af: Jann Kalf Larsen
 
 
Den unge Lightfoot narrer sig let og elegant til en bil hos en brugtvognforhandler. I mens er Thunderbolt (Clint Eastwood), i fuld ornat, i gang med at prædike i en kirke langt ude på bøhlandet.

Freden i kirken bliver dog afbrudt, da han må tage benene på nakken for at undgå at blive skudt. Thunderbolt bliver samlet op af Lightfoot og inden længe har de to indgået en form for partnerskab.

Men de jages af et par af Thunderbolts gamle makkere, som mener at Thunderbolt har den halve million dollars, de sammen havde røvet. Og de to forfølgere er ikke bange for at bruge vold for at få, hvad de mener tilkommer dem, selv om byttet egentlig er forsvundet.

Det ender dog med en form for forståelse mellem de fire, og de planlægger et nyt røveri. Et ganske spektakulært røveri, der dog ikke går helt som Thunderbolt har planlagt.

Slutningen er både overraskende og uventet, hvilket er herligt. For alt for mange amerikanske mainstream film fra den periode har det med at være super forudsigelige.

Thunderbolt and Lightfoot byder ydermere på fremragende skuespil. Ikke kun fra de to hovedrolle-indehavere, Clint Eastwood og Jeff Bridges, men også fra de øvrige medvirkende.

At filmen samtidig er aldeles pragtfuldt filmet, med smukke landskaber i baggrunden, gør bestemt ikke oplevelsen ringere. Der er i det hele taget kælet for detaljerne i instruktørens debutfilm.

Alt i alt kan jeg kun anbefale Thunderbolt and Lightfoot. Selv om den er knap to timer lang, virker den meget kortere, ganske fordi man er så godt underholdt hele vejen igennem.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Alt om det at være katteejet
© 2005-2017