Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
3 Monkeys (2008)
 
 
  Genre: Drama
Instruktør: Nuri Bilge Ceylan
Medvirkende: Yavuz Bingol, Hatice Aslan, Ahmet Rifat Sungar m.fl.
Varighed: 109 minutter
  Originalsprog: Tyrkisk
Distributør: Sunrise
Udgivet: 27. marts 2012
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
Familien Öztürk, bestående af far Eyüb (Yavuz Bingol), mor Hacer (Hatice Aslan) og deres voksne søn Ismael (Ahmet Rifat Sungar), bor i en lille beskeden og slidt lejlighed.

Eyüb er chauffør for lokalpolitikeren Servet (Ercan Kesal). En aften kører Servet galt og kører en mand ned. Han vil ikke lade sin politiske karriere ødelægge af et uheld, og da han har penge nok, overtaler han Eyüb til at påtage sig skylden for trafikuheldet.

Det drejer sig jo "kun" om maximum et års fængsel, og Servet skal nok sørge for moderen og sønnen i mellemtiden. Samt naturligvis venter der en pose penge, når Eyüb løslades.

Mens Eyüb afsoner sin straf, beder Ismael sin mor om at bede Servet om flere penge, så han kan købe en bil og starte op som selvstændig. Han vil til at hente børn til og fra børnehaver/skoler, og således bidrage til husholdningen.

Det er intet problem for Servet at give flere penge ud, men der er et men ...

Jeg er ikke så velbevandret i tyrkiske film, må jeg hellere fastslå med det samme. Men hvis 3 Monkeys (Üç maymun) er standard for den tyrkiske filmscene, vil jeg da helt klart se flere tyrkiske film.

3 Monkeys er et meget stille drama med et meget stort D. Alle følelser og usagte hemmeligheder afspejles tydeligt i hver enkelt af de implicerede.

De tre hovedkræfter, Yavuz Bingol (faderen), Hatice Aslan (moderen) og Ahmet Rifat Sungar (sønnen), spiller med en indestængt kraft, der er en sand nydelse at se.

Der er nogle få huller, som ikke rigtig kommer frem i lyset. En eller anden skjult tragedie i familiens fortid, der åbenbart også lægger en skygge over deres dagligdag. Men dette bliver meget flygtigt berørt, og man sidder bare tilbage og tænker, gud ved, hvad det handlede om?

3 Monekys giver et godt bud på, hvor galt det kan gå, hvis man agerer som de berømte tre aber: Ikke se, ikke høre, ikke tale. Og det maner til eftertanke og reflektion.

3 Monkeys er en smuk og dyster historie med en stærk sans for de små detaljer og visuelle fragmenter. Det er helt klart en film, der er anbefalesværdig og værd at bruge tid på.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Akupunktur og massage
© 2005-2017