Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Thief of Bagdad (1940)
 
 
  Genre: Eventyr
Instruktør: Ludwig Berger, Michael Powell m.fl.
Medvirkende: Sabu, John Justin, Conrad Veidt m.fl.
Varighed: 102 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: NTC Film
Udgivet: 9. april 2010
Anmeldt af: Jann Kalf Larsen
 
 
Ahmad (John Justin) er en prins, der har et godt og behageligt liv. Men kan lokkes i uføre af en ond troldmand, Jaffar (Conrad Veidt), som får ham fængslet, så han selv kan tage magten i Bagdad.

I fænglset møder Ahmad tyven Abu (Sabu), som hjælper ham med at undslippe. Sammen drager de væk fra Bagdad og på deres vej møder de en smuk prinsesse, som prins Ahmad selvfølgelig prompte forelsker sig i.

Men den onde Jaffar vil også have prinsessen, så han gør Ahmad blind, mens Abu trylles om til en hund. Forvandlingen er for begges vedkommende dog heldigvis kun midlertidig og snart efter er de to undervejs på et eventyr for at vippe Jaffar af tronen, så Bagdad igen kan blive en dejlig by og Ahmad kan blive gift med den skønne prinsesse.

For at nå deres mål, bliver de to venner udsat for lidt af hvert. Blandt andet en kæmpe ånd, som tager Abu med på en flyvetur gennem skyerne, en kæmpe og meget sulten edderkop og en flyvende hest.

Thief of Bagdad (The Thief of Bagdad) var en omgående succes, da den havde premiere i 1940. Det skyldtes ikke mindst de, for tiden, spektakulære special effects, som blandt andet byder på en enorm edderkop, flyvende tæpper og en kæmpestor ånd.

Det var dog ikke kun publikum, der tog filmen til sig. Også Oscar-juryen var behørigt imponeret og tildelte Thief of Bagdad tre af de gyldne statuetter. Blandt andet for de imponerende special effects.

I DVD-udgaven virker Thief of Bagdad ikke som en film, der første gang så dagens lys for 70 år siden. Der er nemlig tale om en nyrestaureret version, hvor billede, farver og lyd er helt i top.

På det personlige plan generer det mig, at der af og til brydes ud i sang. Jeg ved udmærket, at den slags hører med i så gamle film, men derfor ville jeg stadig meget gerne undvære det!

Men alt i alt er Thief of Bagdad et storslået mesterværk med en klassisk og god historie. Scenografien er efter tidens normer blændende flot og skuespillet er også godt, så er man til klassikere, bør denne DVD absolut finde en plads i samlingen.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Akupunktur og massage
© 2005-2017