Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
The Young Victoria (2008)
 
 
  Genre: Drama/Romantik
Instruktør: Jean-Marc Vallée
Medvirkende: Emily Blunt, Rupert Friend, Paul Bettany, Jim Broadbent m.fl.
Varighed: 100 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Nordisk Film
Udgivet: 9. februar 2010
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
Den 20. juni 1837 dør Kong Wilhelm 4. af Storbritannien og eftersom han ingen arvinger har, skal hans bror Prins Edwards unge datter, Victoria, arve tronen.

Victoria (Emily Blunt) er født i 1819 og er således blot 18 år gammel, da hun bestiger tronen. Forinden har der i mange år været interne stridigheder i Europas konge- og adelshuse for at forhindre den unge prinsesse tronen. Men sådan går det ikke. Hun bliver kronet som Dronning af Det Forenede Kongerige Storbritannien og Irland.

Victoria har hele sit 18-årige liv levet meget beskyttet og isoleret, og er således mere end uerfaren udi det store ansvar og pligt, der følger med at være Dronning. Heldigvis er der mange, der gerne vil hjælpe hende, især politikeren Lord Melbourne (Paul Bettany), der, ligesom alle andre omkring hende, ønsker at styre hende i de for dem politisk korrekte retninger.

Især det belgiske adelshus Sachsen-Coburg-Gotha vil gerne have fødderne indenfor det brittiske kongehus. Den unge Prins Albert (Rupert Friend) bliver oplært til at kurtisere Victoria, og han møder hende da også. Efterfølgende begynder de at korrespondere sammen, hvor de udveksler tanker, drømme, håb og er hinandens fortrolige.

Prins Albert bliver oprigtig forelsket i Victoria og hans følelser bliver gengældt, hvilket munder ud i at Victoria frier til ham, som etiketten påbyder ...

The Young Victoria omhandler, som titlen antyder, Victorias unge år fra hun bestiger tronen og frem til hendes førstefødte, Edvard (senere Kong Edvard 7.), bliver født i 1841.

Selvom The Young Victoria er et romantisk kærlighedsdrama, kan seje hårdkogte mænd sagtens se med, for udover kærligheden mellem Prins Albert og Victoria, er der masser af rævekager, intriger og rænkespil samt internationale politiske spændinger. Og så udmærker det aristokratiske drama sig ved ikke at være en helaftensforestilling, men varer kun 100 minutter, som er lige tilpas.

Filmen er et imponerende udstyrstykke med fantastiske dragter, frisurer og makeup, hvilket filmen da også er nomineret til en Oscar for.
The Young Victoria har allerede høstet fem internationale priser for blandt andet makeup og kostume.

Mange scener er optaget på ikke mindre end 17 forskellige locations, blandt andet Buckingham Castle, Arundel Castle og royale haver. Skuespillerne er i top, især Emily Blunt og Rupert Friend er fine sammen.

The Young Victoria er et fint romantisk drama om en meget karismatisk kvinde, der blev den hidtil længstregerende kvindelige monark i historien med 63 år og 7 måneder på tronen, hvilket gav hende øgenavnet Europas Bedstemor.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Akupunktur og massage
© 2005-2017