Forside
Forside
Shenmen - akupunktur med hjertet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
The Wilby Conspiracy (1975)
 
 
  Genre: Action
Instruktør: Ralph Nelson
Medvirkende: Michael Caine, Sidney Poitier, Prunella Gee m.fl.
Varighed: 100 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: NTC
Udgivet: 9. september 2009
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
Den engelske ingeniør Keogh (Michael Caine) er på besøg hos sin veninde, Rina van Niekirk (Prunella Gee), der er advokat i Cape Town i Sydafrika.

Keogh overværer en retssag, hvor Rina er forsvarer for fange nr. 34, Shack Twala (Sidney Poitier). En bantu, der allerede har siddet ti år i fængsel, da han har været næstformand i Det Sorte Kongresparti. Hun formår at få ham løsladt, og dette skal naturligvis fejres.

På vej tilbage til kontoret, bliver Rina, Keogh og Twala stoppet af en paskontrol, som forlanger at se pas. Eftersom Twala lige er løsladt, har han intet pas, og så er fanden løs i Laksegade.

På et splitsekund forandres situationen, og de tre må tage flugten. En meget modstræbende Keogh indvilliger i at få transporteret Twala fra Cape Town til Johannesburg - en strækning på over 1.400 kilometer.

Herfra vil Twala kunne få hjælp til at komme videre til nabolandet Botswana og blive genforenet med lederen af Det Sorte Kongresparti, Wilby Xaba (Joe De Graft).

Men Sydafrika er et uroligt land, politisk set og racismen ulmer. Det samme gør oprøret mod de hvide. Dette besværliggør deres flugt, ikke mindst fordi de er stærkt forfulgt af den benhårde Major Horn (Nicol Williamson). Men det er ikke kun politiet, der er oppe imod. Stærke kræfter med skjulte agendaer huserer - både fra den ene side og den anden ...

The Wilby Conspiracy er en rigtig drengerøvsfilm med masser af action, spænding og tempo. Alt dette mikset med en fin krydderiblanding bestående af fed humor og lidt kærlighed.

Michael Caine og Sidney Poitier er begge i topform og yder hinanden excellent med- og modspil. I en lille birolle ses Rutger Hauer i sin første engelsksprogede film.

Alt i alt er The Wilby Conspiracy en fin film at fornøje sig med på en kedelig dag. Man bliver underholdt, og det er jo det, der er meningen med en actionfilm.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
RadonHuset
© 2005-2017