Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
The Weather Man (2006)
 
 
  Genre: Drama/komedie
Instruktør: Gore Verbinski
Medvirkende: Nicolas Cage, Michael Caine, Hope Davis m.fl.
Varighed: 101 minuttter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Nordisk Film
Udgivet: 18. juli 2006
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
Dave Spritz (Nicolas Cage) tjener kassen ved at præsentere vejrudsigten på TV, selv om han ikke er uddannet meteorolog. Han er fraskilt, men elsker stadig sin ex. Hans datter er overvægtig, og sønnen har problemer med hash. Oven i alt dette miserable rod, er hans far døende af cancer.

Dave forsøger at få det bedste ud af alting. Han tager sig mere af sine børn, går i parterapi med ex'en, selvom hun ikke just ønsker at starte forfra. Hun er kommet videre i livet med en ny kæreste. Hun vil bare have, at forholdet mellem hende, børnene og den nye kæreste fungerer sammen med Dave.

Jeg må indrømme, at jeg lige måtte have fat i coveret igen, da jeg så den første halve time. Jo, den var god nok, der stod komedie, okay ret skal være ret, der stod også drama. Men jeg vil hellere betegne The Weather Man som tragedie.

Bevares, der er en del søde og opmuntrende scener i filmen, men at lancere den som komedie er et fejlskud.

Tag bare nøgleordene: Manglende selvværd, overvægtighed, stofproblemer, cancer, jalousi og ydermere kommer der en pædofil ungdomsvejleder på banen. Ikke meget komedie over disse alvorlige emner.

Men ... The Weather Man er en god historie, fortalt af fremragende skuespillere. Især skal Nicolas Cage og Michael Caine nævnes. Man føler med Nicolas Cage og alle hans trængsler. Michael Caine, der som far, prøver at give gode råd og vejledning til sin søn, selvom han er døende, hvilket han er fuldt ud afklaret med, er håndgribelig og rimelig troværdig.

The Weather Man er udmærket, hvis man altså ikke belaver sig på, at det er en komedie med diverse forviklinger og komiske indslag, men derimod en dybt alvorlig film om identitet, og hvem man egentlig er her i livets puslespil.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
RadonHuset
© 2005-2017