Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
The Wannabe (2015)
 
 
  Genre: Drama
Instruktør: Nick Sandow
Medvirkende: Vincent Piazza, Patricia Arquette, Michael Imperioli m.fl.
Varighed: 87 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Another World Entertainment
Udgivet: 24. november 2016
Anmeldt af: Jann Kalf Larsen
 
 
Thomas (Vincent Piazza) er en småkriminel. Men han vil så gerne være en rigtig gangster. En del af mafiaen i New York. Men mafiaen gider ham ikke. Slet ikke.

Thomas har dog en plan, der skal give ham høj status hos mafiaen. Han han vil nemlig sørge for, at gansterbossen John Cotti, der efter års forsøg endelig er blevet fanget af ordensmagten, bliver frikendt i retten.

Derfor følger Thomas troligt retssagen mod gangsterbossen hver eneste dag. Ligesom han hænger ud i Gotti-bandens kvarter. Det sidste er dog tæt på at koste ham en voldelig konfrontation, men han bliver reddet på stregen af en lokal pige, Rose (Patricia Arquette).

Thomas indvier Rose i sin ambitiøse plan og hun bliver hurtigt hans kæreste. Kort efter falder planen om at få frikendt gangsterbossen dog totalt til jorden, og Thomas har samtidig gjort sig endnu mere upopulær hos mafiaen.

Thomas og Rose, der efterhånden har et eskalerende alkohol- og narkomisbrug, indleder i stedet en lang række af røverier mod kaffebarer og værestedet, der ellers er beskyttet af mafiaen. Det bringer parret på en livsfarlig kollisionskurs med mafiaen.

Selv om The Wannabe handler om og foregår i New Yorks gangstermiljø i 1990'erne, er der ikke meget gangsterfilm over den. Det må i stedet karakteriseres som et drama, der udspiller sig i gangstermiljøet.

Skuespillet er faktisk rigtig godt, ligesom billede og lyd er på plads. Til gengæld halter The Wannabe alvorligt på en lang række andre punkter, trods historien er bygget på virkelige hændelser.

Trods en spilletid på lige under halvanden time, ender historien med at blive en kende langtrukken. Jeg har desuden meget svært ved at se, hvad instruktøren og manuskriptforfatteren, Nick Sandow, egentlig prøver at fortælle.

Derfor evner det gode tidsbillede af 1990'ernes New York desværre ikke at få mine klokker til at ringe videre voldsomt. Men det glimrende skuespil fra de to hovedpersoner hiver dog et ekstra klaptræ hjem.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Alt om det at være katteejet
© 2005-2017